Zemiakový šalát s čerstvým feniklom a medovo-horčicovým dressingom (fotorecept)
Autor receptu: boise
Výborný šalát vhodný k steaku z ryby.
Postup
- Zemiaky umyjeme a dáme varíme v šupke v osolenej vode.
- Kým sa zemiaky varia, zmiešame horčice, med, citrónovú šťavu a soľ. Za stáleho miešania pridávame postupne olej a ďalej miešame metličkou až vznikne dressing. Ja som použila slnečnicový olej, olivový milujem, ale do tohto mi nesedí. Vám by však mohol, kľudne vyskúšajte ;)
- Ešte teplé uvarené zemiaky ošúpeme, pokrájame na polovičky a pridáme na tenké pásiky nakrájaný čerstvý fenikel. Zalejeme dressingom a dobre premiešame.
- Podávame ešte teplé, ideálne so steakom z ryby. Ak nejaký ostane nevadí, rovnako chutný je aj po vychladnutí v chladničke. Dobrú chuť!