Zemiakový nákyp s bryndzou a prošutom
Autor receptu: bobo1
vymyslel som si francúzske zemiaky trochu inak lebo mám veľmi rád bryndzu a syry
4 porcie |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Uvaríme umyté zemiaky v šupke do mäkka, potom ich olúpeme a dve tretiny pokrájame na kolieska, ostatné pretlačíme a zmiešame s bryndzou a pridáme soľ nakrájanú nadrobno pažítku, mlieko alebo smotanu, pretlačený cesnak, trošku červenej mletej papriky dobre vymiešame.
- pokrájané zemiaky vrstvovite ukladáme do vymasteného pekáča každú vrstvu natrieme bryndzovou zmesou položíme na vrch plátok prošuta a položíme naň špenátové listy (môžu byť aj nemusia), tento postup opakujeme na vrchu musia byť zemiaky.Celý nákyp polejeme mliekom v ktorom rozšľaháme vajce.
- Nákyp upečieme do ružova.