Zemiakový nákyp s bryndzou a prošutom

Autor receptu: bobo1

vymyslel som si francúzske zemiaky trochu inak lebo mám veľmi rád bryndzu a syry

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Uvaríme umyté zemiaky v šupke do mäkka, potom ich olúpeme a dve tretiny pokrájame na kolieska, ostatné pretlačíme a zmiešame s bryndzou a pridáme soľ nakrájanú nadrobno pažítku, mlieko alebo smotanu, pretlačený cesnak, trošku červenej mletej papriky dobre vymiešame.
  2. pokrájané zemiaky vrstvovite ukladáme do vymasteného pekáča každú vrstvu natrieme bryndzovou zmesou položíme na vrch plátok prošuta a položíme naň špenátové listy (môžu byť aj nemusia), tento postup opakujeme na vrchu musia byť zemiaky.Celý nákyp polejeme mliekom v ktorom rozšľaháme vajce.
  3. Nákyp upečieme do ružova.