Zemiakový chlieb à la Rasťo

kuchto - fotkakuchto, 6. mája 2013
Zemiakový chlieb à la Rasťo
Foto: kuchto

Tri hodiny a ale stoja za to.

Suroviny

100 g
500 g
1 ČL
1 ČL
0,5 ČL
2 ks
1 ČL
30 g
400 ml
štipka




Postup

  1. 1

    Uvarene zemiaky v supke ocistime a pretlacime vsetky suroviny vlozime do nadoby a. Do stredu v muke spravime jamku do ktorej dame rozmiesme drozdie s cukrom a vodou potom nechame pracovat kvasok asi desat minut prilejeme zvysok vody a zamiesime vlacne cesto .ked sa odlepuje od ruk je pripravene na oddych nechame ho nakysnut cim takmer ztrojnasobi objem opat premiesame a toto opakujeme celkom 3krat.

    Zemiakový chlieb à la Rasťo - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec cely bochnik nechame nakysnut priamo na plechu . Pripravime si trubu na 200 c a vlozime na 15 minut potom stiahneme teplotu na150 stupnov a dopekame 30minut .hotovy prehodime mokrou utierkou na par minut korka krasne zmakne. Cela veda priatelia

    Zemiakový chlieb à la Rasťo - obrázok 2

Diskusia k receptu

babkamt
Chlieb sa ti parádne vydaril . Jeho vôňu cítim až do Chorvátskeho Grobu .Zostal z neho kúštik ? Dobehnem ochutnať.
anajka
V jednoduchosti je krása !!!! Ja keď som skúšala zemiakový chlieb, tak mi ostala akási placka, cesto mi tým zemiakom akosi zredlo.
kuchto
Z toho chorvatskeho grobu to nemas ani daleko do bernolakova :) a k tomu splasnutiu len tolko cesto sa ti v rure pravde bodobne spravalo normalne a ked si ho vybrala tak spadlo .pri chlebe treba dodrzat zasadu tri krat miesit a nastavut dobre trubu a teda dodrzat technologicky postup. Vela zdaru priatelia. Dalej chystam dokumentaciu vianocky a vyrobu syra rikotty tvarohu atd.
edimilka
ahoj kuchto diky páči sa mi recept ,len neviem kolko medzi tými miešaniami nechať stáť ak môžeš odpíš díky chcela by som skúsiť ho upiecť eda
ebaka
pekný chlebík sa Ti vydaril...robievam aj ja podobne a zemiaky v chlebíku milujéééém...super,teším sa na vianočku a rikottu
medovnicek
krásny, vydarený a istotne aj veľmi chutný chlebík a domáci je vždy len domáci:)
ernest
Ked som bol este maličký chodieval som k pekarovy bravat priamo z pece pokial som ho doniesol domov obhrýzaval som na nom take pupaky bože to bola maškrta dufam že aj tvoj tak vonal
kuchto
Dakujem za komentare k otazke kolko treba cakat medzi miesenim . Odpoved je troskuzlozitesia treba pozriet ako rychlo kysne a ked zdvojnasoby objem moze sa pokracovat vzdy by to tak malo byt. Vela zdaru pri peceni priatelia.:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia