Foto: medovnicek
Kedysi dávno som podľa receptu v Živote piekla prasačie hlávky na sladko. Pri mojom putovaní po internete som ich na jednom maďarskom webe videla Zobraziť celý popisKedysi dávno som podľa receptu v Živote piekla prasačie hlávky na sladko. Pri mojom putovaní po internete som ich na jednom maďarskom webe videla v slanej verzii. Tak som si povedala, že ju vyskúšam aj ja.
Postup
-
1
Najskôr si dáme variť zemiaky, ktoré po vychladnutí olúpeme a nastrúhame na jemno. Dáme do misy a postupne pridáme všetky ostatné suroviny.
-
2
Vypracujeme cesto, ktoré minimálne na jednu hodinu odložíme do chladničky.
-
3
Po hodine vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm.
-
4
Potom si zoberieme formičky dvoch veľkostí na vykrajovanie koliesok. Tá moja väčšia mohla mať priemer cca 10 cm. A vykrajujeme rovnaký počet veľkých a malých koliesok. Z veľkých bude hlava prasiatka a z menšieho rypáčik.
-
5
Do každého menšieho kolieska urobíme dve jamky - nosné dierky
-
6
A už len skladáme časti hláv na plech, ktorý predtým vystelieme papierom na pečenie. Dáme väčšie koliesko, potrieme ho vajíčkom, do spodnej časti dáme menšie koliesko a znovu potrieme vajíčkom. Oči vyrobíme z dyňových semienok. Uši vykrajujeme zo zvyškov, priložíme k hlave a tiež ich potrieme vajíčkom. Môžeme ich posypať sezamom.
-
7
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C - cca 25 - 30 minút. Čas je len orientačný, pretože každá rúra pečie inak.
- 8
Doma sme skonštatovali, že by boli vhodné aj ako príloha k nejakej dobrej fazuľovej polievke. My sme ich mali len tak na mlsanie po nedeľňajšom obede a musím povedať, že dlho netrvalo a košík bol prázdny.
- 8
@sovka62 tie tvoje medovníkové musia byť tiež veľmi dobré, keď ich budeš piecť, tak by si ich mohla pridať sem na varechu
@methi tvoja mamka mala veľmi dobrý nápad, budem ho aplikovať u svojho vnúčika