Zemiakovo-cesnaková nátierka

elysa - fotkaelysa, 7. júna 2013
Zemiakovo-cesnaková nátierka
Foto: elysa

Rýchla a chutná, najradšej ju máme počas studenších dní...

15 minút
príprava

Suroviny

3 ks
150 g
200 g
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Vychladnuté ošúpeme, na jemno postrúhame, pridáme strúhaný syr, majonézu, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie podľa chuti.

    Zemiakovo-cesnaková nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu dobre zmiešame a necháme odležať v chladničke.

    Zemiakovo-cesnaková nátierka - obrázok 2
  3. 3

    Nátierka je dobrá na čerstvom chlebe aj topinkách.

Diskusia k receptu

afataga
robievam taku bez zemiakov, asi mas objemovu pripravu :-) po konzumacii doporucujem ist na rande :-)
elysa
@afataga máš pravdu...pokiaľ by sa randilo po spoločnej večeri, snáď by to nevadilo...:-)
vierutt
@afataga , aj ja bez zemiakov a druhý variant namiesto syra postrúhaná mrkva. Ale pre mňa zemiaky v akéjkoľvek podobe, inšpirovala si ma @elysa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia