Zemiakové rösti s panenkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť a postrúhame na hrubo.
  2. Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a obalíme v slanine. Prudko opečieme z každej strany a na chvíľu odložíme. Mrkvu trochu zblanžírujeme a postrúhame. Zmiešame ju s nastrúhanými zemiakmi a vyformujeme na placky na rozpálenej panvici s olejom. Pečieme z oboch strán do zlatista.
  3. Medzitým do vyhriatej rúry dáme dopiecť mäso asi na 8 minút pri 180 oC. Takto pripravené mäso podávame s rösti (osmaženou zemiakovomrkvovou zmesou). Na spestrenie môžeme servírovať s jarnou zeleninou.