Foto: elekra
Bravčová panenka je jemné a veľmi chutné mäso, na jeho prípravu stačí jednoduchý postup a výsledok je veľmi chutný. Lahodí nielen jazíčku ale aj Zobraziť celý popisBravčová panenka je jemné a veľmi chutné mäso, na jeho prípravu stačí jednoduchý postup a výsledok je veľmi chutný. Lahodí nielen jazíčku ale aj očiam.
porcie
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Očistenú a odblanenú bravčovú panenku nakrájam na 5 až 6 cm kúsky. Nakrájané mäso ochutím hrubozrnnou soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Potom ich omotám plátkami oravskej slaniny,
-
2
ktorú prichytím špáradlom, mäso ochutím aj na rezoch
-
3
a na troche olivového oleja ich opečiem.
-
4
Potom takto predpripravené mäso preložím do zapekacej misy a dám ešte prepiecť do rozohriatej rúry na cca 10 minút.
-
5
Medzitým si nakrájam očistenú cuketu na plátky hrucé cca 1 cm, nasolím ich
-
6
a nechám chvíľu postáť. Potom z nich zotriem vyzrážanú vodu, ochutím ich mletým čiernym korením, červenou sladkou paprikou, drvenou rascou a majoránkou.
-
7
Opražím ich na olivovom oleji.
-
8
Prepečenú panenku priečne prekrojím a podávam s opečenou cuketou a zemiakovou kašou ozdobenou čerstvou pažítkou. Zemiakovú kašu som urobila s trochou masla a sladkou smotanou. Pridám ľubovoľný čerstvý šalát, mali sme uhorkový.
Diskusia k receptu