Zemiakové placky s údeným

Autor receptu: anina6

Určite ešte máte aj vy nejaké údené mäsko od Veľkej noci, lebo u mňa sa ešte našlo. Keďže sa nám už prejedlo ako také, tak som ho využila a zapracovala som ho do zemiakových placiek. Chutili celkom fajne, takže nech sa páči recept.

30 minút
príprava

Postup

  1. Postup určite každý poznáte, klasika. Nastrúhame si zemiaky na jemnom strúhadle, posypeme asi 4 polievkovými lyžicami hladkej múky a postupne pridávame vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, majoránku a trošku Podravky.
  2. Údené mäsko si nakrájame na drobné kocôčky a primiešame do zemiakového cesta. Dobre všetko premiešame a vyprážame na rozpálenej masti alebo oleji. Podávame s kyslým mliekom alebo s pochúťkovou smotanou.
  3. Toť vše, nech sa vám vydaria.