Foto: lyali
Pôvodne som sa chystala tieto zemiakové placky pridať ako súčasť môjho receptíku na bravčové na paradajkovej omáčke http://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-na-paradajkovej-omacke-so-zemiakovym/24958-recept.html. Ale aby sme sa neutopili v Zobraziť celý popisPôvodne som sa chystala tieto zemiakové placky pridať ako súčasť môjho receptíku na bravčové na paradajkovej omáčke http://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-na-paradajkovej-omacke-so-zemiakovym/24958-recept.html. Ale aby sme sa neutopili v toľkých bodíkoch s obrázkami a ich popisom (nech sa pekne-krásne topí len mäsko v paradajkovej omáčke), placky pridávam samostatne. A mimochodom, sú bez múky a vajíčok :-) Sú chutné aj bez mäska napr. len s paradajkovou omáčkou, či cibuľovým čatní :-)
porcie
príprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme spolu s celými strúčikmi cesnaku (dala som 1 veľký) v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme.
-
2
Kým sa varia zemiaky, kel očistíme a nakrájame na rezančeky a krátko ich povaríme vo vriacej osolenej vode.
-
3
Kel scedíme (kelový vývar môžeme upotrebiť ako polievočku).
-
4
Aspoň čiastočne ochladené zemiaky popučíme. Pridáme k nim kel, nakrájanú jarnú cibuľku, pretlačený cesnak a
-
5
prípadne údeninu (mala som sušenú šunku).
-
6
Premiešame a vyformujeme placky (pre niekoho skôr fašírky :-) ). Moja mierka je veľkosť mojej útlej ženskej dlane a hrubé tak akurát :-) Opečieme z oboch strán na rozohriatom masle s olejom dozlatista.
-
7
Asi takto :-)
-
8
:-)
-
9
A podávame ako prílohu k mäsku, či len čisto s omáčkou (napr. paradajkovou) alebo s čatní (napr. cibuľovým z červenej cibule, hnedého cukru a balsamica) :-)
Diskusia k receptu