Foto: sandra
Vhodné pre diétu pri histamínovej intolerancii.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky som postrúhala do misky a cez sitko vyžmýkala od šťavy, ktorú pustili. Tú som nechala postáť a nechala usadiť škrob. Vodu, ktorá zostala nad usadeným škrobom som zliala a škrob som vrátila k zemiakom.
- 2
Pristrúhala som k nim cibuľu, cesnak, 1 mrkvu, pridala trochu zemiakového škrobu, posolila a vyprážala na rastlinnom oleji. Olej som pridávala po malých množstvách, aby sa ho placky príliš nenapili. Inšpiráciu na spomínaný tip so škrobom mám odtiaľto: http://varecha.pravda.sk/recepty/panenske-zemiakove-placky/2107-recept.html
- 3
Placky sú chrumkavé a chutné aj bez vajíčka, čo sa týka korenín, tie nemôžem, tak si pridajte majorán aj všetko čo máte radi podľa chuti. Deťom mimoriadne chutili, dcéra dokonca poznamenala, že chutia lepšie ako "tie normálne" :-). Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu