Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie a čerstvo nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a zmesou naplníme pirohy.
  2. Pirohy: uvarené zemiaky zomelieme, pridáme vajce, soľ, múku a vyformujeme cesto. Potom z neho spravíme bochník a ten vyvaľkáme. Formičkou na pirohy povykrajujeme štvorce, naplníme ich zmesou z kohútieho mäsa, preložíme a varíme vo vriacej vode približne sedem minút. Podávame preliate omáčkou.
  3. Omáčka: do hrnca dáme smotanu, zavaríme, ochutíme soľou, korením a pridáme čerstvo nakrájanú pažítku.