Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie a čerstvo nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a zmesou naplníme pirohy.
- Pirohy: uvarené zemiaky zomelieme, pridáme vajce, soľ, múku a vyformujeme cesto.
Potom z neho spravíme bochník a ten vyvaľkáme. Formičkou na pirohy povykrajujeme štvorce, naplníme ich zmesou z kohútieho mäsa, preložíme a varíme vo vriacej vode približne sedem minút. Podávame preliate omáčkou.
- Omáčka: do hrnca dáme smotanu, zavaríme, ochutíme soľou, korením a pridáme čerstvo nakrájanú pažítku.
|