Toto je veľmi starý recept, pečie ich moja mama a pekávala ich aj moja starká. Ja som ho trochu vylepšila. Pečiem ich veľmi často, Zobraziť celý popisToto je veľmi starý recept, pečie ich moja mama a pekávala ich aj moja starká. Ja som ho trochu vylepšila. Pečiem ich veľmi často, lebo sú nenáročné a šťavnaté. Balím ich aj vnukovi na internát.
porcia
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí nastrúhame na jemno. Droždie dáme do trochu teplého mlieka, kde sme pridali 1 čl cukru a necháme vykysnúť kvások. Do preosiatej múky dáme zemiaky, mlieko, kvások, soľ a olej. Všetky suroviny dodbre spracujeme. Keď je cesto vypracované, rozvaľkáme, poskladláme a necháme trochu nakysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, vykrajujeme väčšie pagáčiky, potrieme vajcom a vo vyhriatej rúre upečieme.
- 2
Namiesto oleja môžu sa pridať mleté škvarky. Ja to niekedy robím tak, že poskladáné dám do chladničky a keď sa v nedeľu ráno vrátim z kostola rýchlo ich upečiem. Môžu sa naplniť napríklad pomazánkou: strúhaný syr, lisovaný cesnak podľa chuti, smotana a podávať k nápojom. Môžu sa urobiť aj hneď bez skladania, ale keď cesto postojí sú jemnejšie.
- 3
Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Možná teď podle Tvého receptu se k tomu dostanu. Díky.
grezu. veď ten žlčník robí šarapatu. Na budúci týždeň sa ozvem. Budeme si mať na túto tému čo povedať.
Prajem veľa úspechov pri pečení.