Zemiakové krokety

Autor receptu: diabambulka

Výborná príloha a dá s a pripraviť s viacerymi obmenami...

Suroviny

Postup

  1. Očistenú a nakrájanú cibuľu si opražíme na troške oleja. Pridáme ju k zemiakovej kaši, podľa potreby dosolíme, zahustíme hrubou múkou a pridáme 1žĺtok. Dobre premiešame a vytvarujeme krokety podľa vlastného vkusu, či už to budú guľky, šúľky, placky, to záleží na Vás. Vytvarované krokety obalíme v rozšľahanom vajíčku ( 1-nom plus 1- bielok čo nám zostal ), následne obalíme v strúhanke a vysmážame.
  2. Krokety môžeme dochutiť aj nasekanou pažítkou, alebo na drobno nakrájanými cíbikmi, alebo orestovaným pórom. Výborné sú však ak pridáte do cesta aj bryndzu...