Zemiakové knedlíky plnené s údeným mäsom a dusenou sudovou kapustou

alena54 - fotkaalena54, 28. februára 2015
Zemiakové knedlíky plnené s údeným mäsom a dusenou sudovou kapustou
Foto: alena54

Suroviny

1 kg v šupke varené
300 g
2 ČL
Plnka:
300 g
2 ks
1/2 dl
1 kg kyslá kvasená
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke osolíme.Zlejeme a necháme vychladnúť. Ošúpeme pretlačime alebo postrúhame pridáme soľ múku a spracujeme cesto.Vygúlame si asi na 3-4 milimetre a vykrajujeme kolieska o priemere 6cm.Naplnime plnkou do polovice kruhu a preložíme máme z toho takú mušľu.Dáme si varit vodu do väčšieho hrnca osolime ked voda začne vriet dáme knedlíky varit kolko nam vojde nechame zovriet a ked vyjdu hore povarime asi tak 3-4 minutky vyberieme ja mám taku nerezovu varechu s dierkami dame do nadoby pomastime olejom.Knedlíkov je asi tak 20-25 kusov

  2. 2

    Plnka:údenú varenú krkovičku si nakrájame na menšie kúsky aj s cibuľou dame do mixéra a spracujeme na pastu mozeme aj posolit aj ked udene je slane ale ja este troška prisolím.

  3. 3

    Kapusta: dame na olej cibuľu pridáme kapustu aj s troškou vody sol a dusime ked je mäka troska zahustime mukou . pridáme cukor kto nechce nemusi.Odložíme zo sporaka .Na panvicu si dáme toška oleja a znova druhu cibuľu opražíme do zlatova a polejeme po povrchu kapusty. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

babkamt
tiež robievam toto chutné jedlo. Na vrch dávam dohneda upečenú cibuľu.
alena54
ano aj ja ale ja ju davam do kapusty je taka chutnejsia :)
aandulka
Si šikovná. Toto jedlo mám strašne rada, len ho nerobievam, neviem sa do neho dokopať. Ale asi skúsim aj ja. Cibuľu dávam hojnejšie do všetkého, bez nej by som nevedela variť. Veď nie nadarmo sa jej hovorí že je kráľovná kuchyne.
aroooo
tak toto sa mi páči, ukladám a určite vyskúšam.
alena54
aandulka aj ja mam rada cibule vela v jedlach dakujem :)
kytka
Jídlo výborné,jen bych doporučovala olej nahradit domácou masťou.U nás budou o víkendu.Zdravím na Slovensko a přeji hezký den.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia