Zemiakové knedličky plnené mäsovou plnkou
Autor receptu: lucina2222
Mala som chuť konečne na niečo sýte, a nesťažoval sa ani zvyšok rodinky ;) Mňáááám
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky poriadne umyjeme, a dáme uvariť v šupke. Keď po uvarení vychladnú, olúpeme ich a rozpučíme na kašu. Pridáme mlieko, žĺtka, pažítku a soľ. Rozmiešame a postupne pridávame múku, kým cesto nedostane konzistenciu, aby sa z neho dali robiť malé placky, veľké asi 5x5 cm.
- do tohto cesta plníme plnku ktorú dostaneme takto: Popražíme cibuľku na oleji, pridáme mäso, potrebné koreniny a nakoniec keď je už mäsko mäkké, pridáme vaječné bielky. Dusíme kým bielok nestuhne. túto zmäs plníme lyžičkou do placiek z cesta, a vytvarujeme guličky-knedlíčky. Varíme vo vriacej vode ,kým knedle nevyplávajú na vrch hrnca.
- Nakoniec dáme syr rozpustiť v smotane , dochutíme a omáčka k jedlu je na svete. Knedlíčky ňou polejeme a konzumujeme :) Dobrú chuť!