Zemiakové knedličky plnené mäsovou plnkou

Autor receptu: lucina2222

Mala som chuť konečne na niečo sýte, a nesťažoval sa ani zvyšok rodinky ;) Mňáááám

40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky poriadne umyjeme, a dáme uvariť v šupke. Keď po uvarení vychladnú, olúpeme ich a rozpučíme na kašu. Pridáme mlieko, žĺtka, pažítku a soľ. Rozmiešame a postupne pridávame múku, kým cesto nedostane konzistenciu, aby sa z neho dali robiť malé placky, veľké asi 5x5 cm.
  2. do tohto cesta plníme plnku ktorú dostaneme takto: Popražíme cibuľku na oleji, pridáme mäso, potrebné koreniny a nakoniec keď je už mäsko mäkké, pridáme vaječné bielky. Dusíme kým bielok nestuhne. túto zmäs plníme lyžičkou do placiek z cesta, a vytvarujeme guličky-knedlíčky. Varíme vo vriacej vode ,kým knedle nevyplávajú na vrch hrnca.
  3. Nakoniec dáme syr rozpustiť v smotane , dochutíme a omáčka k jedlu je na svete. Knedlíčky ňou polejeme a konzumujeme :) Dobrú chuť!