Zemiaková štrúdľa s vajíčkom a sezamom

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ošúpané uvarené zemiaky popučíme, pridáme dozlata orestovanú cibuľku a necháme vychladnúť. Natvrdo uvarené vajíčka olúpeme a pokrájame na malé kocky. Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto.
  2. Rozsypeme uvarené zemiaky a vajíčka, nie veľmi husto, posolíme a zvinieme do štrúdle. Povrch potrieme surovým vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme asi 20 minút na 180 stupňov Celzia.
  3. NÁŠ TIP: S rovnakou náplňou môžeme pripraviť aj pirôžky z lístkového cesta. Podávame ich s čajom, hodia sa však aj k vínu a môžete nimi pohostiť aj návštevu.