S niečim plnená zemiakova knedľa a ešte niečo fotorecept
Foto: stefanm
Nechcelo sa mi robiť zvlášť mäso a zvlášť knedľu tak som to spojil :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Takto som si pred prácou na tomto diele svoj výtvor predstavoval.Celé "dielo",od nápadu k výsledku,je môj nápad a ak to niekto už niekedy robil,tak mi to predčasne ukradol!!! :)
-
2
Bravčové mäso ,polovičku cibule a cesnaku pomelieme prípadne použijeme mletý mäsový prípravok.
-
3
K mäsu pridáme vajíčko,osolíme,okoreníme pridáme nasekanú vňať a nadrobno nakrájaný kúsok kapie.
-
4
Dohustíme strúhankou a necháme odležať.
-
5
Bravčovú panenku odblaníme,osolíme a okoreníme , ...
-
6
... uložíme na hmotu z mletého mäsa a ...
-
7
... pevne zabalíme .
-
8
Takto pripravenú "fašírku" opražíme na rozpálenom oleji a necháme vychladnúť.
-
9
V šupke uvarené zemiaky schladíme, ošúpeme, postrúhame a ...
-
10
... pridáme soľ,vajíčko a toľko polohrubej múky aby vzniklo vláčne zemiakové cesto.
-
11
Na plát zemiakového cesta uložíme fašírku a ...
-
12
... pevne ju do neho zabalíme.Takto pripravenú, teraz už plnenú knedľu ...
-
13
... varíme v posolenej vode aspoň 15 minút.Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť.
-
14
K tejto fantastickej plnenej zemiakovej knedli som si doprial moju obľúbenú hríbovú omáčk!!!
-
15
Obvarené hríby opražíme na troch cibuli a cesnaku ...
-
16
... pridáme hladkú múku,soľ a hubové korenie,zalejeme vodou v ktorej sme varili huby a ...
-
17
... doplníme smotanou.
-
18
Aj keď skoro každé jedlo zapíjam pivom predsa len som si k tomuto , pre mňa , skvostnému jedlu doprial radšej decko chladeného bieleho vína.
-
19
Nezdravo jesť a priberať je také .....????? (doplňte!!!)
ďakujem za receptík
Nezdravo jesť a priberať je také CHUTNE :-]]]
vyplava po 15 minutach na povrch ...a ako sa zachova panenka(rare,medium,or well done?).