Bezlepková zemiaková knedľa

Zemiaková knedľa bez lepku

Autor receptu: novalim

Zemiaková knedľa bez lepku je výbornou prílohou k tradičným jedlám, ako napríklad vepřo-knedlo-zelo. Chutiť vám bude aj s rôznymi druhmi mäsa na šťave.* Určite si ju obľúbite, je to predsa len čosi iné ako parená knedľa a vďaka zemiakom aj dobre zasýti.

20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
  2. Dáme ich do misy a pridáme vajce, žĺtok, soľ, Promix Uni, krupicu a zemiakovú múku. Vypracujeme cesto, z ktorého tvarujeme knedle v tvare valčeka.
  3. Varíme ich v osolenej, takmer vriacej vode približne 20 minút.
  4. Podávame s pečeným mäsom a dusenou kapustou alebo ako prílohu k mäsovým jedlám s omáčkou.