Zemiaková knedľa fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 20. februára 2015
Zemiaková knedľa (fotorecept)
Foto: babkamt

Nechcelo sa mi robiť kysnutú knedľu, tak som pre zmenu spravila zemiakovú.Celú sme ju nezjedli k obedu. Zvyšok sme zjedli s osmaženou cibuľkou. Z Zobraziť celý popisNechcelo sa mi robiť kysnutú knedľu, tak som pre zmenu spravila zemiakovú.Celú sme ju nezjedli k obedu. Zvyšok sme zjedli s osmaženou cibuľkou. Z tohoto cesta robím aj ovocné guľky a guľky plnené údeným mäsom.

18 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 čl
50 g
1 ks
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Ja som varila viacej zemiakov, lebo som chcela robiť aj lokše. Z týchto zemiakov budem robiť lokše na prianie mojej vnučky.

    Zemiaková knedľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odvážila som si 800 g uvarených zemiakov. Tie som na jemno postrúhala. Pridala som k nim 1 vajíčko.

    Zemiaková knedľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navážila som si 50 g škrobovej múčky, 50 g detskej krupice, 100 g hrubej múky. Pridala som aj 1 čl soli.

    Zemiaková knedľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zarobila som cesto. Rozdelila som ho na 4 časti. Z každej som sformovala valček. Varila som ich v osolenej vode asi 18 minút. Aby neboli slizké po uvarení, každý valček som zabalila do potravinovej fólie a tak som ich varila.

    Zemiaková knedľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiakovú knedľu som podávala s pečenou kačicou dusenou kapustou.

    Zemiaková knedľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Syn ju naporcioval, kým ja som krájala knedľu.

    Zemiaková knedľa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

rela
To je kombinácia "nebíčko v papuľke." Dobre by padlo k obedu. 5*
tiginko
moja česká maminka nás naučila na všetky druhy knedlí, aké hádam existujú a robila ich dokonale. Ale zemiakové sú moje najobľúbenejšie. A veru plnené s údeným a kyslá kapusta s opraženou cibuľkou k tomu - raj na zemi. A keď knedle zostanú, pokrájam na kocečky, dochrumkava opečiem a vajíčko na to.... Veľmi pekný recept @babkamt , typicky víkendový :-)
kukulienka71
Dávam hladkú múku a bez vajca, tvoja verzia je zaujímavá so škrobovou múkou, dodá jemnosť. Narobila si chute, @babkamt , mali ste perfektný obed!!!!
pusta1
@babkamt - milá Mirka, zase jeden krásny recept od teba, hoden nasledovania :-)
*****
babkamt
@rela ďakujem za tvoje milé slová, naozaj bolo jedlo výborné. Mali sme dôvod na oslavu - narodeniny, tak som sa trochu posnažila:-)
@tiginko ja som si ešte v roku 2000 kúpila takú malú knižôčku Česká kuchyně od Lea Filipovej. Sú v nej typické české jedlá. Rada z nej varím. So zemiakovým cestom sa dá čarovať. Všetky jedlá, čo si vymenovala varím tiež.Ďakujem pekne za pochvalu.
babkamt
@kukulienka71 tvoj recept na zemiakové pirohy s kyslou kapustou a údeným som si nielen uložila do kk, ale aj zapísala do zošita. V najbližšej dobe budú u nás na stole. Vyskúšaj a ozvi sa, či si bola spokojná.
@pusta1 ďakujem srdečne za milý komentár.
@kimlo záleží aj od kačky, táto bola naozaj mladá, chutná. Ďakujem za pochvalu.
@katka78 ja som sa tešila, že som všetko stihla načas pripraviť, aj tebe ďakujem za hodnotenie.
zolik
@babkamt , kedze s Tvojimi knedlami mam len velmi dobre skusenosti, tak aj tato uz poputovala do KK. tam si pocka na svoju premieru. vdaka a pekny den.
babkamt
@zolik teším sa, že ťa môj recpt na knedle upútal. V receptoch mám z tohoto cesta aj viac druhov ovocných guliek. Dúfam, že budeš spokojná, ozvi sa, či sa ti vydarili. Aj ja ti prajem pekný deň.
dandika1
@babkamt takto ich robila moja mama,((bez skrobovej mucky)) vdaka za pripomenutie uz su v KK,vyskusam podla Teba:-)))Z Za prezentaciu 5*.
milanblaho1
babkamt, tvoje recepty sa mi same ukladajú do KK. Lokse, zemiaková knedla, kacica. A kedy budes takéto znova robit,? Je to siíce odo mna drzé, ale rad sa nechám pozvat. Super, to nemá chybu. Minimálne knedlu s loksami urcite vyskúsam.
babkamt
@dandika1 v dnešnej dobe sa preferujú rýchle recepty. Nie každému sa chce babrať s cestom. Práve som si zistila, že sme skoro vršňáčky. Máme rovnaké záľuby:-)
@milanblaho1 ďakujem za tvoje milé slová. Neviem, kedy budem najbližšie variť takýto obed, dám ti avízo:-) Ozvi sa, či si bol spokojný. Pekný večer ti prajem.
sara8
Krásny recept, z každého Tvojho receptu dýcha úžasná rodinná atmosféra. Ja do vody v ktorej varím knedle pridávam lyžičku hladkej múky, sú potom krásne hladké. Túto "fintu" využívam aj keď varím gnocchi.
babkamt
@sara8 v komentároch sa vždy dá dozvedieť nejaká vychytávka, ktorú nepoznám. Ešte som nepočula o tom, aby sa do vody, v ktorej varím knedle pridala múka. Ďakujem za radu, najbližšie vyskúšam podľa teba. @dunkelmi tajomstvo pekne upečenej kôrky je jednoduché. Upečenú kačku poprskám mliekom, dám ju ešte zapiecť, z toho je krásna farba. Táto finta je vhodná aj na kura.
frona
@babkamt hľadala som zemiakové knedle, a Tvoje sa mi zdali najviac mne vyhovujúce. Urobila som a.... jedna báseň. Vynikajúce. Už iné nebudem robiť. Mňááááám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia