Foto: babkamt
Nechcelo sa mi robiť kysnutú knedľu, tak som pre zmenu spravila zemiakovú.Celú sme ju nezjedli k obedu. Zvyšok sme zjedli s osmaženou cibuľkou. Z Zobraziť celý popisNechcelo sa mi robiť kysnutú knedľu, tak som pre zmenu spravila zemiakovú.Celú sme ju nezjedli k obedu. Zvyšok sme zjedli s osmaženou cibuľkou. Z tohoto cesta robím aj ovocné guľky a guľky plnené údeným mäsom.
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja som varila viacej zemiakov, lebo som chcela robiť aj lokše. Z týchto zemiakov budem robiť lokše na prianie mojej vnučky.
-
2
Odvážila som si 800 g uvarených zemiakov. Tie som na jemno postrúhala. Pridala som k nim 1 vajíčko.
-
3
Navážila som si 50 g škrobovej múčky, 50 g detskej krupice, 100 g hrubej múky. Pridala som aj 1 čl soli.
-
4
Zarobila som cesto. Rozdelila som ho na 4 časti. Z každej som sformovala valček. Varila som ich v osolenej vode asi 18 minút. Aby neboli slizké po uvarení, každý valček som zabalila do potravinovej fólie a tak som ich varila.
-
5
Zemiakovú knedľu som podávala s pečenou kačicou dusenou kapustou.
-
6
Syn ju naporcioval, kým ja som krájala knedľu.
*****
@tiginko ja som si ešte v roku 2000 kúpila takú malú knižôčku Česká kuchyně od Lea Filipovej. Sú v nej typické české jedlá. Rada z nej varím. So zemiakovým cestom sa dá čarovať. Všetky jedlá, čo si vymenovala varím tiež.Ďakujem pekne za pochvalu.
@pusta1 ďakujem srdečne za milý komentár.
@kimlo záleží aj od kačky, táto bola naozaj mladá, chutná. Ďakujem za pochvalu.
@katka78 ja som sa tešila, že som všetko stihla načas pripraviť, aj tebe ďakujem za hodnotenie.
@milanblaho1 ďakujem za tvoje milé slová. Neviem, kedy budem najbližšie variť takýto obed, dám ti avízo:-) Ozvi sa, či si bol spokojný. Pekný večer ti prajem.