Zemiaková kaša s dusenou kyslou kapustou
Autor receptu: jessinocka
Zbožňujem kyslú kapustu a zemiaky na štýl
granadíru. Hľadala som recept s týmito
surovinami a žiadny sa mi nepáčil, tak som si
vymyslela vlastný. V našich kuchyniach sa
opičíme za najnovšími trendami a chuťami a tie
slovenské upadajú do zabudnutia. V tomto
recepte sa vynikajúco dopĺňa sladká chuť
zemiakov s kyslou chuťou kapusty, tak dobrú
chuť...
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme uvariť do osolenej vody.
- Keď sú zemiaky uvarené, tak ich scedíme, pridáme maslo a podlávime, ale nie až na kašu, necháme malé kúsky nerozdlávené.
- Na panvicu dáme trochu oleja, do rozpáleného oleja vložíme na kolieska pokrájanú cibuľu a pražíme ju asi 5min.
- Pridáme na kocky pokrájanú slaninku a spolu pražíme kým slaninka pustí masť.
- Zmes ochutíme vegetou, korením, rascou a sladkou paprikou, už pražíme len chvíľku, aby paprika nezhorkla.
- Vo väčšom hrnci zmiešame zmes cibuľky a zemiakov.
- Na oleji opražíme na kocky pokrájanú slaninku, keď pustí masť pridáme kyslú kapustu. Dusíme asi 10min, občas premiešame.
- A môžeme podávať. Do stredu taniera zemiaky a dookola kapustu. Na zemiaky by sa hodila ešte lyžica kyslej smotany. Prajem Vám dobrú chuť..