Zemiaková kaša s dusenou kyslou kapustou

Autor receptu: jessinocka

Zbožňujem kyslú kapustu a zemiaky na štýl granadíru. Hľadala som recept s týmito surovinami a žiadny sa mi nepáčil, tak som si vymyslela vlastný. V našich kuchyniach sa opičíme za najnovšími trendami a chuťami a tie slovenské upadajú do zabudnutia. V tomto recepte sa vynikajúco dopĺňa sladká chuť zemiakov s kyslou chuťou kapusty, tak dobrú chuť...

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme uvariť do osolenej vody.
  2. Keď sú zemiaky uvarené, tak ich scedíme, pridáme maslo a podlávime, ale nie až na kašu, necháme malé kúsky nerozdlávené.
  3. Na panvicu dáme trochu oleja, do rozpáleného oleja vložíme na kolieska pokrájanú cibuľu a pražíme ju asi 5min.
  4. Pridáme na kocky pokrájanú slaninku a spolu pražíme kým slaninka pustí masť.
  5. Zmes ochutíme vegetou, korením, rascou a sladkou paprikou, už pražíme len chvíľku, aby paprika nezhorkla.
  6. Vo väčšom hrnci zmiešame zmes cibuľky a zemiakov.
  7. Na oleji opražíme na kocky pokrájanú slaninku, keď pustí masť pridáme kyslú kapustu. Dusíme asi 10min, občas premiešame.
  8. A môžeme podávať. Do stredu taniera zemiaky a dookola kapustu. Na zemiaky by sa hodila ešte lyžica kyslej smotany. Prajem Vám dobrú chuť..