Zemiaková baba (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnešný obed.

2
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na zemiakovú babu. Budeme ju piecť na pechu.
  2. Po očistení zemiakov, cibule a cesnaku tieto postrúhame.
  3. Potom si nakrájame slaninku, dáme ju na panvicu popražiť.
  4. Potom v miske postrúhané zemiaky, cibuľu a cesnak zmiešame s hladkou múkou, opraženou slaninkou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a majorán,podla chuti.
  5. Vymastíme si pekáč masťou.
  6. Vzniknutú, dobre premiešanú zmes dáme na vymastený plech. Pečieme v rúre cca 50 minút, na 200 stupňov.
  7. Po upečení rozkrajame na kúsky, a možeme jesť. Podávame so zákvasom, cmarom, alebo iným kyslomliečnym nápojom.