Zemiaková baba (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnešný obed.
2 porcie |
10 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup- Pripravíme si suroviny na zemiakovú babu. Budeme ju piecť na pechu.
- Po očistení zemiakov, cibule a cesnaku tieto postrúhame.
- Potom si nakrájame slaninku, dáme ju na panvicu popražiť.
- Potom v miske postrúhané zemiaky, cibuľu a cesnak zmiešame s hladkou múkou, opraženou slaninkou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a majorán,podla chuti.
- Vymastíme si pekáč masťou.
- Vzniknutú, dobre premiešanú zmes dáme na vymastený plech. Pečieme v rúre cca 50 minút, na 200 stupňov.
- Po upečení rozkrajame na kúsky, a možeme jesť. Podávame so zákvasom, cmarom, alebo iným kyslomliečnym nápojom.
|