Krémová zelerová polievka
Zelerový krém s restovanou červenou repou
Autor receptu: redakcia
Polievka, ktorú predstavil priamo pred kamerami šéfkuchár Ján Duda v slovenskom filme Dokonalosť sama.
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistený zeler a cibuľu nakrájame na menšie kúsky. V hrnci zohrejeme olej, pridáme na kúsky nakrájanú cibuľu spolu
s cesnakom, opečieme dozlatista a pridáme zeler a nasekanú citrónovú trávu.
- Za stáleho miešania necháme mierne skaramelizovať, podlejeme bielym vínom a smotanou. Spolu povaríme do mäkka.
- Ponorným mixérom rozmixujeme na jemný krém, ochutíme slaninovou soľou.
- V panvičke zohrejeme čili olej, pridáme na rezance nastrúhanú červenú repu a opekáme, kým nezačne repa mierne strácať sýtu červenú farbu.
- Odstavíme z ohňa a ochutíme levanduľovým sirupom. Dobre premiešame a cez formičku servírujeme na tanier.
- Navrch červenej repy dáme na polovicu prekrojené prepeličie vajce, dekorujeme hráškovými a cesnakovými výhonkami a pred hosťom zalejeme pripraveným zelerovým krémom.