Zeleninové rizoto s rukolou

Autor receptu: shukvacik

Tak po dlhom čase pridávam recept , ktorý možno každý pozná na milión spôsobov, tak ja som ho pripravil takto :-) Je to lacné, rýchle a chutne

4-6
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 250 °C

Postup

  1. Ryžu som premyl v horúcej vode, orestoval na horúcom oleji , pridal dve polovice cibule, zalial 0,75 l vriacej vody a dal do vyhriatej rúry na 250 stupňov, na 20 minút
  2. Kým sa nám ryža dusí, na panvici si orestujeme cibuľku, varenú mrkvu, hrášok a kukuricu , pridáme soľ, ml. čierne korenie ( ja som pridal aj chilli papričku ) podľa chutí môžme aj ml. červenú papriku .Zalejeme čerstvým vývarom a necháme dusiť cca 5 minút.
  3. Keď máme ryžu hotovú a zeleninu udusenú, všetko spolu zmiešame a servírujeme na tanier.
  4. Na koniec som si dal so misky čerstvú rukolu, pridal ( olivový olej, soľ, cukor, ocot ) dobre premiešal a uložil na vrch rizota , posypal čerstvou kapiou a pokvapkal balsamicom a pestom z čerstvej bazalky
  5. Dobrú chuť