Zeleninová ryža s tempehom (fotorecept)
Autor receptu: danda3
Recept inšpirovaný Kuchařkou ze Svatojánu, zmenila som kukuricu na hrášok, niektoré
ochucovadlá a technologický postup.
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Tempeh a pór nakrájame na menšie kúsky, póru som mala zbytok, kľudne dajte celý. Dáme variť ryžu.
- Pridáme na rozohriaty olej a opekáme cca 5 minút.
- Pridáme hrášok, premiešame. Dochutíme soľou, kurkumou, sójovou omáčkou a čili podľa chuti, ja mám čerstvé karí (tak to predávajú, ale chuť má skôr ako ligurček), tak som pridala za vetvičku a dusila domäkka.
- Hotová ryža, keďže doma nemám guľatú, dala som jazmínovú.
- Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme ryžu, dobre premiešame a môžeme podávať.
- Tak toto je karí, alebo po česky smil italský, používam ho aj do polievok a pod.
http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/smil-italsky-odhalte-tajemstvi-dobre-kuchyne