Zeleninová ryža s tempehom (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Recept inšpirovaný Kuchařkou ze Svatojánu, zmenila som kukuricu na hrášok, niektoré ochucovadlá a technologický postup.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tempeh a pór nakrájame na menšie kúsky, póru som mala zbytok, kľudne dajte celý. Dáme variť ryžu.
  2. Pridáme na rozohriaty olej a opekáme cca 5 minút.
  3. Pridáme hrášok, premiešame. Dochutíme soľou, kurkumou, sójovou omáčkou a čili podľa chuti, ja mám čerstvé karí (tak to predávajú, ale chuť má skôr ako ligurček), tak som pridala za vetvičku a dusila domäkka.
  4. Hotová ryža, keďže doma nemám guľatú, dala som jazmínovú.
  5. Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme ryžu, dobre premiešame a môžeme podávať.
  6. Tak toto je karí, alebo po česky smil italský, používam ho aj do polievok a pod. http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/smil-italsky-odhalte-tajemstvi-dobre-kuchyne