Zeleninová horčica /pochúťka/

Autor receptu: tinca

Blíži sa nám sezóna a tak oprašujem recept, ktorý som vždy robila z viac dávok. Je to pre záhradkárov, ale aj pre nás čo si suroviny kúpime na tržnici.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Papriku zbavíme jadrovníkov, paradajky sparíme a olúpeme, cibuľu očistíme a všetko spolu zomelieme. Pridáme nakladač,cukor /dľa chuti/ aj feferónku dľa chuti,ocot, olej. Všetko dobre premiešame a za stáleho miešania varíme cca 1 hodinu.
  2. Necháme vychladnúť, zmes rozmixujeme a do zmesi vmiešame horčicu. Naplníme do pohárikov a sterilizujeme cca 10 minút pri 90 st.C.
  3. POUŽITIE: k mäsu pri grilovačke, k párkam, na topinky, pri zmiešení s maslom ako základ na chuťovky, ale neuškodí aj ako prídavok pod mäsko na šťave.