Zeleninová horčica /pochúťka/
Autor receptu: tinca
Blíži sa nám sezóna a tak oprašujem recept, ktorý som vždy robila z viac dávok. Je to pre záhradkárov, ale aj pre nás čo si suroviny kúpime na tržnici.
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Papriku zbavíme jadrovníkov, paradajky sparíme a olúpeme, cibuľu očistíme a všetko spolu zomelieme. Pridáme nakladač,cukor /dľa chuti/ aj feferónku dľa chuti,ocot, olej. Všetko dobre premiešame a za stáleho miešania varíme cca 1 hodinu.
- Necháme vychladnúť, zmes rozmixujeme a do zmesi vmiešame horčicu. Naplníme do pohárikov a sterilizujeme cca 10 minút pri 90 st.C.
- POUŽITIE: k mäsu pri grilovačke, k párkam, na topinky, pri zmiešení s maslom ako základ na chuťovky, ale neuškodí aj ako prídavok pod mäsko na šťave.