Zeleninová dúha

luciak - bez fotkyluciak, 18. septembra 2013
Zeleninová dúha
Foto: luciak

Naše obľúbené jedlo, ktoré sa dá robiť v rôznych obmenách podľa sezóny.

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Do surovín som zámerne uviedla rôzne druhy zeleniny, ktoré pri príprave používam najčastejšie. Tentokrát som žiaľ nemala doma cviklu, s ktorou je to výborné. Nepoužila som ani zemiaky, na plechu je mrkva, paštrnák, cuketa a baklažán. Všetko si očistíme, nakrájame na väčšie kúsky.

  2. 2

    Zeleninu obalíme v zmesi olivového oleja, soli, čerstvo mletého korenia a byliniek - tie používam podľa nálady, najčastejšie rozmarín, tymián, bazalku...Kvôli farbe môžete pridať aj trochu mletej červenej papriky. V tejto zmesi obalíme všetku zeleninu. Malá rada - ak budete na pečenie používať aj cviklu, obalte ju samostatne, inak vám všetko ostatné zafarbí na ružovo :)

  3. 3

    Ochutenú zeleninu rozprestrieme na veľký plech, upečieme a podávame s nejakým dobrým dipom - z jogurtu alebo kyslej smotany.

    Zeleninová dúha - obrázok 3

Diskusia k receptu

heliana
Krása, super receptík, jednoduché, krásne farebné a najmä zdravé. Z domácej zeleninky aj bio. Ukladám si do KK, ďakujem.
salinka
Počasie na grilovanie už nie je, tak si pripravím túto pochúťku doma v rúre. Dík za inšpiráciu.
alex37
@luciak , a dúha už je tu aj s cviklou a prekrojeným cesnakom, bylinky podľa fantázie :) naozaj je to vynikajúci receptík, odporúčam:)



lailuska
Robievam často, pridávam aj šampiňóny. Ľahké jedlo.
luciak
Dakujem vsetkym za komentare, aj alex za fotoodpoved :) Ano, v lete toto jedlo robievame vonku na grile, na plechu v rure je to taka interierova verzia.
soltera
dobrý nápad, chcela by som sa opýtať ak pomiešaš "mäkkú" (cuketa, baklažán) zeleninu s "tvrdou"cvikla, zemiaky, mrkva...nič nepredváraš? všetko použiješ surové?
evanaaa
Ja som takto piekla raz zeleninu, bolo to dobré chrumkanie pri TV, ale najlepšia bola mrkva,petržlen a aj paštrnák, príjemne sladkasté, skúsim ešte aj s pridaním inej zeleninky.
luciak
soltera urcite nic nepredvaram, my mame naprikald radi, ked je ta "tvrdsia" zelenina ako mrkva radsej chrumkava, takze ked je makka cuketa, je to pre nas akurat. Jedine ak robim variaciu aj so zemiakmi, tie by som predtym trochu obvarila.
janikbj
milujem pečenú zeleninu :-) zvyknem tak v polovici pečenia (alebo aj neskôr) pridať nakrájané kyslasté jablko, vyskúšajte niekedy :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia