Zeleninová dúha
Autor receptu: luciak
Naše obľúbené jedlo, ktoré sa dá robiť v rôznych obmenách podľa sezóny.
10 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Do surovín som zámerne uviedla rôzne druhy zeleniny, ktoré pri príprave používam najčastejšie. Tentokrát som žiaľ nemala doma cviklu, s ktorou je to výborné. Nepoužila som ani zemiaky, na plechu je mrkva, paštrnák, cuketa a baklažán. Všetko si očistíme, nakrájame na väčšie kúsky.
- Zeleninu obalíme v zmesi olivového oleja, soli, čerstvo mletého korenia a byliniek - tie používam podľa nálady, najčastejšie rozmarín, tymián, bazalku...Kvôli farbe môžete pridať aj trochu mletej červenej papriky. V tejto zmesi obalíme všetku zeleninu. Malá rada - ak budete na pečenie používať aj cviklu, obalte ju samostatne, inak vám všetko ostatné zafarbí na ružovo :)
- Ochutenú zeleninu rozprestrieme na veľký plech, upečieme a podávame s nejakým dobrým dipom - z jogurtu alebo kyslej smotany.