Zelené slimáky (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Tento recept som našla v časopise a keďže som od priateľky dostala krásny medvedí cesnak, nazbieraný v lese, tak som ho vyskúšala.

25 ks
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Urobíme si plnku. Nasekáme medvedí cesnak, na hrubšom strúhadle nastrúhame syr a zmiešame. Pridáme 2 celé vajcia čerstvo namleté korenie, trošku rasce a soľ, netreba veľa, lebo syr je slaný.
  3. Studené lístkové cesto rozvaľkáme a zmes roztrieme na plát cesta. Po dlhšej strane zvinieme do rolády.
  4. Roládu nakrájame na dieliky cca 2 cm široké. Rozložíme ich v patričnej vzdialenosti na plech, s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nasekanými vlašskými orechami a upečeieme vo vopred vyhriatej rúre dozlata.
  5. Podávame teplé, ale pochutia aj zastudena. Dobrú chuť!