Zelené slimáky (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Tento recept som našla v časopise a keďže som od priateľky dostala krásny medvedí cesnak, nazbieraný v lese, tak som ho vyskúšala.
25 ks porcií |
25 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Urobíme si plnku. Nasekáme medvedí cesnak, na hrubšom strúhadle nastrúhame syr a zmiešame. Pridáme 2 celé vajcia čerstvo namleté korenie, trošku rasce a soľ, netreba veľa, lebo syr je slaný.
- Studené lístkové cesto rozvaľkáme a zmes roztrieme na plát cesta. Po dlhšej strane zvinieme do rolády.
- Roládu nakrájame na dieliky cca 2 cm široké. Rozložíme ich v patričnej vzdialenosti na plech, s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nasekanými vlašskými orechami a upečeieme vo vopred vyhriatej rúre dozlata.
- Podávame teplé, ale pochutia aj zastudena. Dobrú chuť!