Broskyňový zákusok

Zelené rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Už je všetko vôkol nás zelené, tak nech sú i tieto víkendové rezy zelené. Kombinovala som ich broskyňami v plnke a broskyňovým džemom medzi korpusmi. Môj vlastný recept.

20
porcií
20 minút
príprava
5x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som si cesto. V mise som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Zmiešala som pudingové prášky s múkou a práškom do pečiva. Cez sitko som preosievala zmes do cesta a opatrne vmiešala na tri krát do cesta. Pripravila som si papiere na pečenie. Cesto som vyliala na plech: 27 x 37 cm.
  2. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. vložila som cesto do trúby a pieklo sa 10 min. Kým sa pieklo prvé cesto, pripravila som si cesto na ďalšie. A takto som postupovala, až kým som neupiekla všetky korpusy. Upečené korpusy sa chladili na mriežke.
  3. Jeden z korpusov, ktorý bol z 2 vajec som nakrájala na malé kocky.
  4. Pridala som k nemu broskyňový džem.
  5. Na drobno nakrájané broskyne.
  6. Hrsť nakrájaných pistácií a strúhanú kôru z jedného citrónu. Zmes som zmiešala a nechala postáť, kým som pripravila krém.
  7. V mlieku som rozmiešala Zlatý klas a uvarila hustú kašu. Nechala som ju v nádobe so studenou vodou, rýchle vychladiť.
  8. Zatiaľ som vymiešala maslo s cukrom do peny. Po lyžici som zašľahávala do neho vychladnutý Zlatý klas. Hotový krém som rozdelila na 3 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  9. Začala som zostavovať koláč. Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim džemom.
  10. Na stuhnutý džem som natrela prvú časť krému a zakryla som ho ďalším korpusom.
  11. Na krém som rozložiila plnku, urovnala. Na plnku som natrela druhú časť krému.
  12. Zakryla som ho tretím korpusom, ktorý som natrela horúcim džemom a natrela tretou časťou krému.
  13. Položila som posledný štvrtý korpus. Koláč som uložila do chladničky. Po pol hodine som ho zaťažila 4 kg múky a nechala chladiť do rána.
  14. Ráno som koláč poliala bielou čokoládovou polevou.
  15. Nakrájala na rezy a posypala strúhanými pistáciami. Prajem vám dobrú chuť.