Broskyňový zákusok
Zelené rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Už je všetko vôkol nás zelené, tak nech sú i tieto víkendové rezy zelené. Kombinovala som ich broskyňami v plnke a broskyňovým džemom medzi korpusmi. Môj vlastný recept.
20 porcií |
20 minút príprava |
5x10 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si cesto. V mise som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Zmiešala som pudingové prášky s múkou a práškom do pečiva. Cez sitko som preosievala zmes do cesta a opatrne vmiešala na tri krát do cesta. Pripravila som si papiere na pečenie. Cesto som vyliala na plech: 27 x 37 cm.
- Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. vložila som cesto do trúby a pieklo sa 10 min. Kým sa pieklo prvé cesto, pripravila som si cesto na ďalšie. A takto som postupovala, až kým som neupiekla všetky korpusy. Upečené korpusy sa chladili na mriežke.
- Jeden z korpusov, ktorý bol z 2 vajec som nakrájala na malé kocky.
- Pridala som k nemu broskyňový džem.
- Na drobno nakrájané broskyne.
- Hrsť nakrájaných pistácií a strúhanú kôru z jedného citrónu. Zmes som zmiešala a nechala postáť, kým som pripravila krém.
- V mlieku som rozmiešala Zlatý klas a uvarila hustú kašu. Nechala som ju v nádobe so studenou vodou, rýchle vychladiť.
- Zatiaľ som vymiešala maslo s cukrom do peny. Po lyžici som zašľahávala do neho vychladnutý Zlatý klas. Hotový krém som rozdelila na 3 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
- Začala som zostavovať koláč. Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim džemom.
- Na stuhnutý džem som natrela prvú časť krému a zakryla som ho ďalším korpusom.
- Na krém som rozložiila plnku, urovnala. Na plnku som natrela druhú časť krému.
- Zakryla som ho tretím korpusom, ktorý som natrela horúcim džemom a natrela tretou časťou krému.
- Položila som posledný štvrtý korpus. Koláč som uložila do chladničky. Po pol hodine som ho zaťažila 4 kg múky a nechala chladiť do rána.
- Ráno som koláč poliala bielou čokoládovou polevou.
- Nakrájala na rezy a posypala strúhanými pistáciami. Prajem vám dobrú chuť.