Zelené enchiladas s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

Červené enchiladas bol prvý recept, ktorý som pridala na varechu (http://varecha.pravda.sk/recepty/syrove-cervene-enchiladas-fotorecept/10873-recept.html). Už vtedy som spomenula, že existuje viac druhov. Tu je recept na tzv. enchiladas verdes (zelené enchiladas).

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tomatillos ošúpeme a umyjeme. Spolu so zelenými čili papričkami ich varíme asi 15 až 20 minút.
  2. Po uvarení zmenia farbu a zmäknú. Tomatillos, čili papričky, cibuľu a cesnak spolu poriadne rozmixujeme. Prelejeme do misky a pomaly privedieme do varu. Pridáme asi kávovú lyžičku soli a asi šálku kuracieho vývaru. Necháme vrieť na slabom plameni asi 15 minút (je možné, že budete potrebovať viac vývaru, ak omáčka priveľmi zhustne).
  3. Ak nemáme už hotové tortille, pripravíme si vlastné z masa harina (špeciálna múka na výrobu tortillas. Ak nemáme masa harina, vyrobíme si kukurično-pšeničné tortillas zmiešaním hladkej a kukuričnej múky). Tortille pečieme z oboch strán na slabom plameni a po upečení ich ukladáme do čistej utierky aby zvláčneli.
  4. Kuracie mäsko si natrháme na malé kúsky. Na panvici rozpálime asi za polievkovú lyžicu oleja. Tortillu opekáme asi 10 sekúnd z každej strany. Potom ju vložíme do ešte teplej omáčky, ktorú sme si pripravili. Položíme na tanier a na tortillu dáme pár kúskov kuracieho mäsa. Zrolujeme ako palacinku.
  5. Položíme na tanier a zalejeme ešte pár lyžicami omáčky. Podávame s opekanými roztlčenými fazuľkami, smotanou a syrom. Dobrú chuť :)