Zelená fazuľka s paradajkami

Autor receptu: cesminaz

Táto veľmi ľahká a chutná príloha,ktorá obohatí a spestrý náš stôl či už na obed,alebo večeru ;-) je u nás doma naozaj veľmi oblúbená..

30-35 minút
príprava

Postup

  1. Najlepšia je mladá zelená fazuľka,tenká a nemá tie "vlasy" :-)) a ukáže chutnejšie na tanieri,ak tie menšie tenučké struky necháme v celosti a tie oniečo väčšie prelomíme ;-)
  2. Maslo si rozohrejeme v panvici,potom pridáme paradajky,ktoré sme si už dopredu pokrájali na väčšie kusy.Posolíme a na chvílu prikryté dusíme,aby si trocha pustili šťavu.Potom k nim pridáme fazulku,trocha posolíme a dusíme až do mäkka asi 20-25 minút,záleží na druhu fazule.Paradajky si ešte pekne pustia štavu a fazulka sa vtom domäkka udusí.Ak náhodou sa nám bude zdať šťava málo,lebo vyvrela,tak kludne dolejte trošku vody.Ked už je mäkká,zamiešame do nej paradajkové pyré(troška osladí a zároveň zahustí šťavu)a povaríme 2minutky.
  3. Podáva sa ako príloha,k mäsitým jedlám,alebo ryži...proste ku všetkému čo podla vás pasuje ;-D