Zebra cheesecake

babygirl - fotkababygirl, 28. apríla 2014
Zebra cheesecake
Foto: babygirl

Našla som niečo podobne na nete ale pár vecí mi tam niako nesedelo podľa mojich predstáv tak som sa len odrazila od základu a Zobraziť celý popisNašla som niečo podobne na nete ale pár vecí mi tam niako nesedelo podľa mojich predstáv tak som sa len odrazila od základu a pokračovala som po svojom :-) a vyplatilo sa, výsledok je ešte lepší ako som čakala :-)

8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

140 g
70 g
500 g
400 ml
150 g
1 ks na šťavu a kôru
2 ks
2 PL
 trošku
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Rozdrvíme piškoty, zalejeme rozpusteným maslom a vypracujeme jednotnú hmotu. Rovnomerne ju roztlačíme na dno a aj boky ( na bokoch stačí aj kúsok, jednoducho koľko vyde)

  2. 2

    Do väčšej nádoby dáme tvaroh, smotanu, múku, vajcia a kôru z celého citróna a vyšľaháme krém, pridáme trošku rumu a premiešame.

  3. 3

    Krém rozdelíme na dve polovice. Do jednej polky pridáme kakao, granko a šťavu z citróna a prešlaháme.

  4. 4

    A ideme vrstviť krémy :-) aby sme dosiahli zebrový efekt zoberieme si dve polievkové lyžice na každý krém zvlášť. Do stredu dáme 2pl bieleho krému, do stredu bieleho 2pl kakaového a takým istým spôsobom pokračujeme až kým neminieme všetok krém. ( stále vrstvime len do stredu, ono sa to pomaličky samé rozleje po okraje. Poprípade môžeme jemne klepnuť formou o pracovnú dosku keby sa nám robil len kopček a neroztahovalo by sa to do strán)

    Zebra cheesecake - obrázok 4
  5. 5

    Dáme piecť do vyhratej rúry. Pečieme cca 35 až 40min. Nezľaknite sa keď sa bude vrch triasť ako žele, po vychladnútí stuhne. Pozor pri pečení, nenechávajte ho v rúre zbytočne dlhšie lebo sa vysuši a môže popraskať.

  6. 6

    Upečený necháme vychladnúť, a dáme do chladničky na štyri hodinky... Oddelíme okraje od formi a môžeme krájať a papat :-))) dúfam že vám bude chutiť aspoň tak ako nám doma :-)))

    Zebra cheesecake - obrázok 6

Diskusia k receptu

jozka2
dobre si to vyspekulovala s tou farbou,citron davas do kakaovej zmesi?
sany11
Vyzerá zaujímavo a lákavo,určite ho vyskúšam.
babygirl
Zaujímavo a hlavne jednoducho :-) a ďakujem :) som rada že sa vám páči a áno citrónovú šťavu dávam do časti z kakaom a grankom :)
smejkad
pekne :-)
citron by som asi dala radsej do svetlej ako do cokoladovej casti, ale ako komu chuti, tak nech si spravi :-)
pekna praca :-)
babygirl
No kôra ide do oboch ale šťavu dávam do kakaovej preto lebo tým že sa do krému pridá kakao tak tá časť je tuhsia tak ju vlastne tou šťavou trošku zriedim aby boli obe časti krému rovnaké
fi0na
nadherne, stoji to za to vrstvenie :) a chutny je tiez isto :)
jozka2
ja kakao pred pridanim do cesta riedim mliekom a tak tekute vmiesam,potom je vyvazena hustota aj v bielom aj v tmavom ceste,myslim si,ze kakao je horke a citrom kysly ak sa neprida viac cukru neovplyvni to chut tmaveho cesta velmi?
babygirl
Ale tu ide kakao do krému nie do cesta, a používam pol na pol kakao z grankom a tá chuť z citronovou šťavou je vinikajuca taká svieža :) vyskúšajte a potom uvidíte sami :) že má zmysel robiť to takto a je to aj trošku iné ako sú všetci zvyknutý :)
alex37
páči sa mi tvoj ZOO-zebra nápad :-) tvaroh a smotana super, taketo kremy mozeme :-) KK
jozka2
vsetko treba vyskusat ked to tvrdis je to urcite dobre,casto robim cheese cake,skusim aj takto,fantazii sa madze nekladu.
babygirl
Jasné som zvedavá čo poviete po vyskusani lebo nám chutil najviac zo všetkých vyskusanych :)
babav
Krasny 5*cheesecake. Iste chutnejsi ako zebra torta ...ta sa mi zda (bez plnky) byt sucha .Vdaka za recept !KK.
elysa
pekný ho máš a isto aj chutný...
sandraviglasova
@svedka aj ja ho dnes robím :D práve som ho šupla do rúry, no @barby nie som taká šikovná ako ty :D jednotlivé krémy som nemala tej istej konzistencie, tak sa mi stred posunul úplne nabok, ale zaimprovizovala som, a nožom som krém poprechádzala (ako sa to robí pri dekorácií kapučína), tak z toho vznikol pekný obrazec ;-) dala som tam 250g tvarohu a 250g ricoty, a vypustila múku, všetko ostatné ostalo podľa teba a poviem ti, bolo to úplne výborné, ako taký pribináčik :-) ešte raz dík za typ ;-)
svedka
Teraz sa dopiekol,vyzera ohromne,aj konzistencia,len som nepouzila piskoty,ale origos kekse na cheesecake a pridala duzinu z vanilkoveho struku :)
babygirl
no ja som mala piskotky po ruke kedze mam maleho syna :) a uz som tiez skusala robyt vzor kvetu ale pri tomto som nenasla doma spaile stymi to ide najlepsie :) ale dnes ho iden robit znova na vyziadanie priatela kedze je na pn.... len skoda ze chce presne tento isty.... mohla som zas vzskusat a premysliet nieco nove a zaujmave, ale tak prilezitosti bude este dost :) a rada sa svami podelim aj o dalsie receptiky ak budu mat domka a medzi znamimi uspech.....
1x kago
babygirl
tie vzory su super ale kapucino ma nenapadlo veru :) mna inspirovala tomu troska ina technika.... mozno trochu smiesne ale kedze sa venujem nechtom tak ma to napadlo podla jednej techniky kvapania lakov do vody ak to niekto poznate :)
babygirl



pozrite si ak chcete toto video od 1:45 pre inspiraciu ako na tie vzory a mozno aj niaku fotto pridam ked bude cas :)
sandraviglasova
no presne aj ja som to robila podľa nechtov :D kamoška mi také raz robila, a keď sa mi tie kruhy nepodarili tak pekne ako tebe, hneď mi to asociovalo túto techniku :D ale videla som to robiť aj na kapučíne, tak sem som to napísala tak, aby to nebolo odveci :D
babygirl
dakujem vam vsetkym za ulozenie receptu vdaka vam som vyhrala druhu cenu v recepte mesiaca ...este raz dakujem
dvorka
Práve som ochutnala tento tvarohový zákusok. Tak ako iné Varechárky nedávala som múku, použila som stéviu na osladenie a namiesto keksov som len vymastila formu a vysypala mletými orechmi. Vďaka za recept, nielen že je koláč vééľmi chutný, ale aj efektne vyzerá.
gigips
..parádny,chutný a rýchly koláčik,také mám najradšej.. za 5*,ukladám...
timeas
Kolacik je super, ked som ho robila prvy raz zabudla som dat cukor (lebo nieje v popise) ale nevadi, pocukrila som ho po ueceni a z vecera do rana aspon to poprasenie stihol vsiaknut, bol kyslejsi al dobry, inak namiesto granka a kakaa davam roztopenu cokoladu a nedavam do tmavej casti citronovu stavu ale do svetlej a tmavu potom trosku zriedim vodou :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia