Zebra cheesecake
Autor receptu: babygirl
Našla som niečo podobne na nete ale pár vecí mi tam
niako nesedelo podľa mojich predstáv tak som sa len
odrazila od základu a pokračovala som po svojom :-) a
vyplatilo sa, výsledok je ešte lepší ako som čakala :-)
8 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 150 °C |
Postup
- Rozdrvíme piškoty, zalejeme rozpusteným maslom a vypracujeme jednotnú hmotu. Rovnomerne ju roztlačíme na dno a aj boky ( na bokoch stačí aj kúsok, jednoducho koľko vyde)
- Do väčšej nádoby dáme tvaroh, smotanu, múku, vajcia a kôru z celého citróna a vyšľaháme krém, pridáme trošku rumu a premiešame.
- Krém rozdelíme na dve polovice. Do jednej polky pridáme kakao, granko a šťavu z citróna a prešlaháme.
- A ideme vrstviť krémy :-) aby sme dosiahli zebrový efekt zoberieme si dve polievkové lyžice na každý krém zvlášť. Do stredu dáme 2pl bieleho krému, do stredu bieleho 2pl kakaového a takým istým spôsobom pokračujeme až kým neminieme všetok krém. ( stále vrstvime len do stredu, ono sa to pomaličky samé rozleje po okraje. Poprípade môžeme jemne klepnuť formou o pracovnú dosku keby sa nám robil len kopček a neroztahovalo by sa to do strán)
- Dáme piecť do vyhratej rúry. Pečieme cca 35 až 40min. Nezľaknite sa keď sa bude vrch triasť ako žele, po vychladnútí stuhne. Pozor pri pečení, nenechávajte ho v rúre zbytočne dlhšie lebo sa vysuši a môže popraskať.
- Upečený necháme vychladnúť, a dáme do chladničky na štyri hodinky... Oddelíme okraje od formi a môžeme krájať a papat :-))) dúfam že vám bude chutiť aspoň tak ako nám doma :-)))