Zebra cheesecake

Autor receptu: babygirl

Našla som niečo podobne na nete ale pár vecí mi tam niako nesedelo podľa mojich predstáv tak som sa len odrazila od základu a pokračovala som po svojom :-) a vyplatilo sa, výsledok je ešte lepší ako som čakala :-)

8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozdrvíme piškoty, zalejeme rozpusteným maslom a vypracujeme jednotnú hmotu. Rovnomerne ju roztlačíme na dno a aj boky ( na bokoch stačí aj kúsok, jednoducho koľko vyde)
  2. Do väčšej nádoby dáme tvaroh, smotanu, múku, vajcia a kôru z celého citróna a vyšľaháme krém, pridáme trošku rumu a premiešame.
  3. Krém rozdelíme na dve polovice. Do jednej polky pridáme kakao, granko a šťavu z citróna a prešlaháme.
  4. A ideme vrstviť krémy :-) aby sme dosiahli zebrový efekt zoberieme si dve polievkové lyžice na každý krém zvlášť. Do stredu dáme 2pl bieleho krému, do stredu bieleho 2pl kakaového a takým istým spôsobom pokračujeme až kým neminieme všetok krém. ( stále vrstvime len do stredu, ono sa to pomaličky samé rozleje po okraje. Poprípade môžeme jemne klepnuť formou o pracovnú dosku keby sa nám robil len kopček a neroztahovalo by sa to do strán)
  5. Dáme piecť do vyhratej rúry. Pečieme cca 35 až 40min. Nezľaknite sa keď sa bude vrch triasť ako žele, po vychladnútí stuhne. Pozor pri pečení, nenechávajte ho v rúre zbytočne dlhšie lebo sa vysuši a môže popraskať.
  6. Upečený necháme vychladnúť, a dáme do chladničky na štyri hodinky... Oddelíme okraje od formi a môžeme krájať a papat :-))) dúfam že vám bude chutiť aspoň tak ako nám doma :-)))