Zdravý vegetariánsky Eintopf - z červenej šošovice
Autor receptu: katka75
Keď nemám veľmi čas a chcela by som uvariť niečo ľahšie a zdravšie, často robievam tento recept.
3 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Sójové kocky namočíme do malého množstva vlažnej vody zmiešanej so sójovou omáčkou na 10minút. Ak použijeme riasu kombu, kúsok namočíme zvlášť do vlažnej vody na 10 minút. Potom vodu z kociek zlejeme a kocky v hrnci opražíme na malom množstve oleja. Zalejeme s ca.500-600ml vody - o trochu viac než je dvojité množstvo strukovín. Vložíme riasu kombu, červenú šošovicu, čiernu šošovicu alebo fazuľky Adzuki /keď robím v tlakovom hrnci, ja ich dopredu nenamáčam/. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, pri občasnom miešaní necháme zovrieť a varíme na miernom ohni v tlakovom hrnci ca.20minút.
- Po otvorení premiešame a ak sa nám zdá byť jedlo husté, rozriedime s trochou vody, ak málo husté, pridáme trochu kukuričného škrobu - ale červená šošovica sa krásne rozvarí na kašu, takže nezvyknem veľmi zahusťovať. Ak chceme chut zjemniť, možme primiešať trochu sladkej alebo ryžovej smotany.