Zdravý vegetariánsky Eintopf - z červenej šošovice

Autor receptu: katka75

Keď nemám veľmi čas a chcela by som uvariť niečo ľahšie a zdravšie, často robievam tento recept.

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sójové kocky namočíme do malého množstva vlažnej vody zmiešanej so sójovou omáčkou na 10minút. Ak použijeme riasu kombu, kúsok namočíme zvlášť do vlažnej vody na 10 minút. Potom vodu z kociek zlejeme a kocky v hrnci opražíme na malom množstve oleja. Zalejeme s ca.500-600ml vody - o trochu viac než je dvojité množstvo strukovín. Vložíme riasu kombu, červenú šošovicu, čiernu šošovicu alebo fazuľky Adzuki /keď robím v tlakovom hrnci, ja ich dopredu nenamáčam/. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, pri občasnom miešaní necháme zovrieť a varíme na miernom ohni v tlakovom hrnci ca.20minút.
  2. Po otvorení premiešame a ak sa nám zdá byť jedlo husté, rozriedime s trochou vody, ak málo husté, pridáme trochu kukuričného škrobu - ale červená šošovica sa krásne rozvarí na kašu, takže nezvyknem veľmi zahusťovať. Ak chceme chut zjemniť, možme primiešať trochu sladkej alebo ryžovej smotany.