Zdravý chlieb (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dojedli sme chlieb Čert. Tento chlebík mi chutí. Skúsila som upiecť jeho napodobeninu.
Na vrecku som si prečítala zloženie.
15,30 minút na 210,180 °C |
Postup
- Pripavila som si múky,mlieko , ocot , olej , kmín celý , kmín mletý , ľanové semienka , mleté ovsené vločky a mletú pšenicu. med .Tieto posledné ingrediencie som dala na starosť manželovi. Pomlel mi ich na starom mlynčeku na kávu.
- Navážila som si múky a preosiala som ich spolu so soľou.
- Pridala som kmíny a ľanové semienka. Do misky , v ktorej som dala kysnúť kvások som pridala med a cukor a trochu som to poprášila múkou. Zmiešala som vlažné mlieko a vlažnú vodu spolu s octom a olejom.
- Zarobila som cesto a dala vykysnúť asi na 1 hodinu.
- Vytvarovala som bochník.Zakryla som ho fóliou a utierkou. Tú som dala dole , kým som spravila fotku. Medzitým , ako chlieb kysol som zapla rúru na 210 stupňov. Než som chlieb vložila do rúry , natrela som ho vodou a urobila som šikmé rezy na ceste.Vodou som ho natrela aj po upečení.
- Najprv som ho piekla 15 minút na 210 , potom som znížila teplotu na 180 a ešte som ho piekla 30 minút.
- Pre potešenie očí som pridala obrázok mojich rozkvitnutých amarilisov.