Foto: monika2mamina
Tento recept som vymyslela teraz na Fašiangy.
48
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 téglik |
|
1 ks |
|
25 g (cca) - plátok |
|
1/4 ČL |
|
1/2 bal. |
|
2 PL (cca) na posypanie |
|
kúsok na potretie |
|
na potretie |
|
1 bal. na posypanie |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny okrem masla a cukru spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na tenký plát, ktorý radielkom pokrájame na menšie štvorce. Do každého štvorca v strede urobíme radielkom malý zárez. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Do misky dáme maslo s trochou olej a dáme ho roztopiť do mikrovlnky. Hnedý cukor zmiešame s vanilkovým cukrom. Fánky potrieme roztopeným maslom, posypeme cukrom a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 stupnov. Fánky sú najchutnejšie ešte teplé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu