Zázvorové sušienky (fotorecept)

Autor receptu: marianna76

Recept pochádza z talianskeho webu. Názov je Biscotti di pan di zenzero. /zenzero-zázvor/ Neviem ako by vyzerali iné tvary, lebo sa dosť zlieva. Sú parádne sušienky, nabudúce určite pridám viac zázvoru.

12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Robila som bez muškátového oriešku, lebo som nemala. Heru netreba vyťahovať popredu z chladničky. Zmiešala som vo väčšej miske múku, koreniny, cukor, soli trošičku.
  2. Pridala som na kocky nakrájanú heru studenú a prstami som rozmačkala.
  3. Pridala med, dobre premiešala. Nakoniec vajíčko a vymiesila hladké cesto.
  4. Cesto som dala do chladničky. Stačí na hodinu, ale môže byť aj dlhšie. Ja som mala aj cez noc.
  5. Vytiahneme, dáme na dosku a rukami vymačkáme na hrúbku asi 4 mm.
  6. vykrajujeme okrúhlou formičkou, ukladáme na plech vyložený papierom na pečeni
  7. Nie tak na husto ako na predchádzajúcom obrázku, zliali sa mi, dohromady.
  8. Takáto vzdialenosť je lepšia. Pečieme na 180 stupnoch / 12 minút.
  9. Po upečené je lepšie ich nechať pri izbovej teplote. Tie čo som dala pod igelit a do špajze sú také krehké. Tie čo sú nezakryté pri izbovej teplote tie sú mäkučké - dobré. Tak skúsim nechať i tie ďalšie vyložené, či zmäknú. Určite ešte dakedy spravím, dám o 1,5 čl zázvoru viac.
  10. robila som o pár dní opäť, uložila som ich ďalej od seba, aby sa tak nespojili
  11. Po upečení som ich rozložila na plech, aby zmäkli, pri izbovej teplote asi 1,5 dňa. Ak by boli na sebe zmäkli by iba tie vrchné.
  12. Potom - mäkké som ich uložila do veľkého pohára. zmestilo sa ich tam veľa. Pohár je veľký 1,7 l.