Zázvorové sušienky (fotorecept)
Autor receptu: marianna76
Recept pochádza z talianskeho webu. Názov je Biscotti di pan di zenzero. /zenzero-zázvor/
Neviem ako by vyzerali iné tvary, lebo sa dosť zlieva. Sú parádne sušienky, nabudúce určite pridám viac zázvoru.
Postup
- Robila som bez muškátového oriešku, lebo som nemala. Heru netreba vyťahovať popredu z chladničky.
Zmiešala som vo väčšej miske múku, koreniny, cukor, soli trošičku.
- Pridala som na kocky nakrájanú heru studenú a prstami som rozmačkala.
- Pridala med, dobre premiešala.
Nakoniec vajíčko a vymiesila hladké cesto.
- Cesto som dala do chladničky. Stačí na hodinu, ale môže byť aj dlhšie. Ja som mala aj cez noc.
- Vytiahneme, dáme na dosku a rukami vymačkáme na hrúbku asi 4 mm.
- vykrajujeme okrúhlou formičkou, ukladáme na plech vyložený papierom na pečeni
- Nie tak na husto ako na predchádzajúcom obrázku, zliali sa mi, dohromady.
- Takáto vzdialenosť je lepšia.
Pečieme na 180 stupnoch / 12 minút.
- Po upečené je lepšie ich nechať pri izbovej teplote. Tie čo som dala pod igelit a do špajze sú také krehké. Tie čo sú nezakryté pri izbovej teplote tie sú mäkučké - dobré. Tak skúsim nechať i tie ďalšie vyložené, či zmäknú.
Určite ešte dakedy spravím, dám o 1,5 čl zázvoru viac.
- robila som o pár dní opäť, uložila som ich ďalej od seba, aby sa tak nespojili
- Po upečení som ich rozložila na plech, aby zmäkli, pri izbovej teplote asi 1,5 dňa. Ak by boli na sebe zmäkli by iba tie vrchné.
- Potom - mäkké som ich uložila do veľkého pohára. zmestilo sa ich tam veľa. Pohár je veľký 1,7 l.