Foto: margaretka28
Viem že mnohým z vás sa tieto koláčiky spájajú s Vianocami,ale my ich máme tak radi,že si ich upečieme hocikedy cez rok a aj Zobraziť celý popisViem že mnohým z vás sa tieto koláčiky spájajú s Vianocami,ale my ich máme tak radi,že si ich upečieme hocikedy cez rok a aj na oslavy.Recept je starý prastarý,pekávala ich ešte moja babka.Vyskúšala som už veľa receptov,ale vždy sa vrátim k tomuto.Tie ostatné sa mi zdali príliš sladké,väčšinou boli múka a cukor 1:1 ale sem ide o polovicu menej cukru ako múky a viac cítiť zázvor.
Postup
-
1
Všetky suroviny si pripravíme na dosku.
-
2
Zamiesime cesto.
-
3
Rozvaľkáme na hrúbku asi pol cm a vykrojíme.Uložíme na pomastený plech a necháme ich do druhého dňa postáť a potom upečieme,neotáčame,len tak ako su sa pichnú do rúry.
-
4
Dáme piecť do rúry na 170 stupňov,asi na 20 min.Nesmú sa piecť v horúcej rúre,stvrdli by.
-
5
Upečené.
Ďakujem .
Ja ich pojem do Vianoc sama, v rodine nie su oblubene. Chcela som predsa vyskusat. :-(
zazvorniky som predtym nikdy nejedla ani nepiekla. Chcela som skusit nieco nove a aj chut zazvoru. Vdaka za recept, vydarili sa mi , krasne narastli, iba nechapem, preco tvar mojich je zaobleny, a nema take ostre hrany, tieti tvoje margaretka su ako by sa listkovali, a maju rovne hrany, ci to asi je? hmmmm
ale chutia vyyyyyyborne
Inak cesto mi vypracoval robot, za čo som vďačná, ale potom sa s ním úžasne pracovalo. Vďaka za recept zatiaľ. :-)
Dnes upečené, myslím, že môžu byť! Teraz sú chrumkavé, ale určite zmäknú! Ďakujem!
Len prosím nemastite plech bravčovou masťou :D
Mne sa tak podarilo "vyvoňať" celý byt :D
Odporúčanie pre začiatočníkov ;)