Zavárať či nezavárať

Autor receptu: notak

Nakupujeme, podaktorí toho majú zo záhrad, sem tam niekto prinesie. Vždy sa stane, že niečo ostane v chladničke a škoda vyhodiť. Než by sa to malo vyhodiť tak som si pripravil na celý týždeň. No kým som to nafotil tak veru ostala len jedna zaváračka.

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Než začneme pripravovať hmotu, postavíme variť vodu a pridáme všetky ingredencie na sladkokyslý nálev. Alebo taký aký kto obľubuje. Nakrájame hlávkovú kapustu, tá pôjde na spodok. Potom pridáme alma papriky, baranie rohy, nakrájanú cibuľu na hrubo, očistený cesnak, čili papričky na to pridáme nakrájanú čínsku kapustu. Na vrch natlačíme polovicu feferónky a na hrubšie plátky nakrájanú uhorku.
  2. Zalejeme horúcim roztokom uzavrieme a dáme vychladnúť. Odložíme do chladničky a pripravené k akémukoľvek obedu.
  3. Takže, nechať niečo zničiť? Veru nie všetko môžme spracovať, veď v priebehu týždňa sa to skonzumuje.