Foto: babkamt
Manžel so synom boli len tak na skusy na hríboch . Trochu doniesli .Spravila som praženicu , hríbovú omáčku. Zvyšok som zavarila . Vyšlo Zobraziť celý popisManžel so synom boli len tak na skusy na hríboch . Trochu doniesli .Spravila som praženicu , hríbovú omáčku. Zvyšok som zavarila . Vyšlo mi 6 pohárikov.V sobotu som išla s nimi aj ja. Došli sme hladní , ale spokojní . Kým sa chlapi venovali hríbom , ja som varila . Spravila som klasické zemiakové placky , do ktorých som pridala aj hríbiky . Ale po dvoch dňoch sa už hríbov prejedli a dostala som zákaz používať pri varení hríby .
na 90 °C
Postup
-
1
Už v lese sa snažíme hríby pekne očistiť od trávy a zeminy . Doma ich s novou hubkou namočenou vo vode utriem.Tu sú už pripravené na ďalšie spracovanie .
-
2
Hríby som nakrájala. Vo vriacej vode s pridaním 1 čl kyseliny citrónovej som ich 2 minúty povarila.Vybrala som ich , scedila.
-
3
Cibuľu som nakrájala na mesiačiky .Pridala som ju k scedeným hríbom .
-
4
Z uvedených surovín som uvarila nálev.Hríby som dala do pohárikov , zaliala nálevom a sterilizovala som ich 20 min. na 90 stupňoch. Tu je už hotový výrobok .
-
5
Keď muž priniesol hríby , rozkázal si hríbovú praženicu .Ešte večer si moji chlapi zmysleli , že chcú hubovú omáčku. Tak som im ju uvarila z masliakov.
milujem suchohríby, hádam najviac zo všetkých húb. :P
vdaka za úžasný recept.
a 5*****
@luss44 krásny, pestrý úlovok si si doniesla z lesa.Ja som tiež chcela bedle , no nenašli sme. Dnes na syn prekvapil a doniesol mi 15 dubákov. Dala som ich sušiť. @hubata do lesa som išla s vedomím , že nič nemusíme nájsť. O to viac ma potešilo , že sme ich zopár našli .
a takto väčšina skončila: