Zaváraná cvikla s jablkom, cibuľou a anízom fotorecept
Foto: izabella929
Už nastal čas zberu cvikle a tak som ju tentoraz zavarila ako vynikajúci kombinovaný šalát na zimu s padavkami -jablčkami, cibuľou a dochuťila anízom..
príprava
na 80 °C
Suroviny
2 kg |
|
400 g |
|
600 g |
|
z 1 citrona |
|
nálev: | |
1 liter |
|
3 dl |
|
300 g |
|
50 g |
|
1 kl |
|
1 kl |
|
na dno pohára: | |
1 ks |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Pozbierala som na záhrade prvú úrodu cvilky...ešte tá druhá bude koncom septembra..
-
2
Cviklu som uvarila a potom aom ju postrúhala na tenké pásy..
-
3
padané jablčka som umyla, vykrojila jaderník a dala do vody so citronovou šťavou, aby nezhnedli..
-
4
pokrájala na paličky, ako zápalky..cibuľu som pokrájala na tenké rezy a rozobrala vidličkou..
-
5
mrkvu som si vybrala na záhrade,,,jednu na postrúhanie do šalátu a jednu na zdobenie v podobe kvetu..
-
6
postrúhala a pridala k cvikle.
-
7
pridala som aj jablčka a všetko som spolu zmiešala...
-
8
Pripravila som si nálev..: na 1 liter vody som dala 3 dl octu, 300g.cukru ,50g. soli 1 lyžičku rasca a 1 lyžičku anízu..všetko som zmiešala do šalátu a nechala stáť v náleve 3 hod. občas som všetko premiešala..
-
9
pripravila som si poháre...na dno pohára som dala jeden bobkový list, 4 kusy nové korenie celé, 4 klinčeky celé..
-
10
Naplnila do pohárov..a ozdobila mrkvovými kvetmi..zatvorila a sterilizovala iba 10 min, na 80 st.
-
11
teším sa na túto zaváranú cviklu, lebo nálev bol vynikajúci, takže malo by to byť výborné...dobrú chuť..
S tým cukrom, to je preklep alebo nemiestny žart?
este raz moc diky a klobuk dolu pred pracovitostou a tie rohy ti zavidim, ja si ich musim kupit, ale uz sa na ne tesim.