Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku fotorecept
Foto: izabella929
Často mi zostane kúsok chlebíka..buď ho suším a robím z neho strúhanku, ale ho urobím takto a je z neho veľmi chutné jedlo..chlieb námáčam Zobraziť celý popisČasto mi zostane kúsok chlebíka..buď ho suším a robím z neho strúhanku, ale ho urobím takto a je z neho veľmi chutné jedlo..chlieb námáčam v rozšľahaných vajciach do ktorých pridávam domácu smotanu, strúhaný syr a cibuľku..prekladám šunkou, syrom a jarnou cibuľkou..kupujem len čierny chlieb..
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
8 ks |
|
5 ks (domáce) |
|
200 ml (domáca) |
|
50 g |
|
2 ks |
|
(Eidam) strúhaný |
|
1 ks |
|
5 ks posekaná |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Najprv som si pokrájala chlieb..ja zásadne kupujem iba čierny chlieb,nie kvôli tomu, že musím, ale je chutnejší..a pripravila som si formu na zapekanie..tak som si poukladala na skúšku, koľko sa mi zmestí do misy..takže 8 krajcov..
-
2
pokrájala som si šunku a syr..
-
3
zapekaciu misu som si potrela olejom..
-
4
v mise som rozšľahala vajíčka, pridala som domácu smotanku, pokrájala cibulu, pridala som soľ, korenie a nastrúhala syr...všetko som spolu zmiešala..
-
5
na spodok som dala prvú vrstvu chlebíka, ktorý som namočila vo vajcovej hmote...
-
6
na túto vrstvu som rozložila šunku, syr a posypala jarnou cibuľkou..takto som urobila aj ďalšími vrstvami..
-
7
poslednú vrstvu som poliala smotanou v ktorej som rozmiešala strúhaný syr..a posypala ešte vrch syrom..
-
8
trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 25 min. hotový som nechala vychladiť..potom som ho vyklopila na dosku a prekrojila šikmo..
-
9
možete podávať so šalátmi alebo čalamádou, dipom..komu čo chutí..dnes som ho podávala so sezónnou zeleninkou...dobrú chuť..
-
10
keď už bola trúba vyhriata, upiekla som aj domáce rohlíky..
@bella pekne spracovane. ;-) 5*
krásny receptík 5*