Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 17. septembra 2015

Často mi zostane kúsok chlebíka..buď ho suším a robím z neho strúhanku, ale ho urobím takto a je z neho veľmi chutné jedlo..chlieb námáčam Zobraziť celý popisČasto mi zostane kúsok chlebíka..buď ho suším a robím z neho strúhanku, ale ho urobím takto a je z neho veľmi chutné jedlo..chlieb námáčam v rozšľahaných vajciach do ktorých pridávam domácu smotanu, strúhaný syr a cibuľku..prekladám šunkou, syrom a jarnou cibuľkou..kupujem len čierny chlieb..

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
5 ks (domáce)
200 ml (domáca)
50 g
2 ks
 (Eidam) strúhaný
1 ks
5 ks posekaná
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najprv som si pokrájala chlieb..ja zásadne kupujem iba čierny chlieb,nie kvôli tomu, že musím, ale je chutnejší..a pripravila som si formu na zapekanie..tak som si poukladala na skúšku, koľko sa mi zmestí do misy..takže 8 krajcov..

    Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájala som si šunku a syr..

    Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zapekaciu misu som si potrela olejom..

    Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    v mise som rozšľahala vajíčka, pridala som domácu smotanku, pokrájala cibulu, pridala som soľ, korenie a nastrúhala syr...všetko som spolu zmiešala..

    Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na spodok som dala prvú vrstvu chlebíka, ktorý som namočila vo vajcovej hmote...

    Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na túto vrstvu som rozložila šunku, syr a posypala jarnou cibuľkou..takto som urobila aj ďalšími vrstvami..

    Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    poslednú vrstvu som poliala smotanou v ktorej som rozmiešala strúhaný syr..a posypala ešte vrch syrom..

    Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 25 min. hotový som nechala vychladiť..potom som ho vyklopila na dosku a prekrojila šikmo..

    Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    možete podávať so šalátmi alebo čalamádou, dipom..komu čo chutí..dnes som ho podávala so sezónnou zeleninkou...dobrú chuť..

    Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    keď už bola trúba vyhriata, upiekla som aj domáce rohlíky..

    Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

afataga
cosi podobne som uz jedla, bolo to dobre, aj toto vyzera fajn, len syr by nedala nizkotucny, ja takym veciam neverim
1x zuzial
kukulienka71
tiež mám radšej chuť čierneho chlebíka, ale zaujímavé, že chlebík vo vajci mi z čierneho nechutí. Iba z bieleho alebo z vianočky, rožkov. Tie na poslednej fotke sú krásne!
izabella929
@afataga ,dnes je všeobecné veriť niečomu, čo kupujeme v obchode..už to neriešim, vyhýbam so mnohým potravinám...@gustav , ale môžeš použiť všetko kupenské..keď nemám domáce vajíčka, pečiem zákusky aj z takých z obchodu..lenže ja vajce kupenské nejem, ani v podobe praženice,ani uvarené na tvrdo..radšej nič..jednoducho mi to nechutí..ťažko si zvykám aj na smotanu a šľahačku z obchodu, keď som roky mala všetko čerstvé z farmy..@terinka55 , iste že domáce je domáce...)Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaše komentáre.-)
izabella929
@klukulienka71 , zvykla som si na čierny chlieb a teda ako píšem vyššie, pokiaľ nemám domáce vajce, chlebík si vo vajci neurobím..iste že krajšie vyzerá toto jedlo z bieleho pečiva..ďakujem ti za komentár..)
babkamt
mne tvoje jedlo pripomína slaný nákyp. Dobre si využila starší chlieb.
janger
Aky dobry napad, @izabelka. Ja som nedavno robila opekany chlieb, ale len v takej moc jednoduchsej podobe... Aj som odfotila, ze to sem dam, ale potom som si myslela, reku naco...Toto tvoje, to je uz zase nieco ine, niekolko levelov vyssie :-)...Pekny recept...
sracz
Stará slovenská múdrosť rečie: "na chlieb sa ťažko robí", napriek tomu, @izabella929 milá, Tvoj si prosím na raňajky, na obed i na olovrant (pretože po 17,00 už roky nejedávam) aj s čerstvou sezónnou zeleninou!
1x zuzial
izabella929
@marcel83 ,zase si ma prekvapil a zosmutnela som veľmi..tieto hnusné podrazy tu asi nikdy neskončia..inak, ďakujem, že si mi otvoril oči..)@babkamt , treba všetko využiť v kuchyni, u mňa sa všetko zúžitkuje,takto ma učila moja maminka.-)@klaudia968 , aj topinky máme radi, len z domácich vajec..@janger ,moja milá, nie je to nič zložité, občas mám taký deň, že sa mi chce niečo robiť, čokoľvek, len aby som zahnala zlé myšlienky, vtedy vymýšľam všakovaké kombinácie.-))@sracz ,áno, práve preto si ho musíme vážiť..nič nejde nazmar, usuším, zomeliem na strúhanku, alebo dám susedovi pre zajace..)určite by ti to chutilo a som rada, že máš taký super apetit..tiež jedávam naposledy o 16.hod..potom už iba ovocie...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre..)
patroveckypitrs
To je dobrý nápad urobiť nadstavený chlieb vo vajci. Vylepšený dobrotami. Jarná cibuľka aj mne chuti k takýmto jedlám. 5*****.
evanaaa
Toto by bola teda dobrá večera! Izka, @izabella929 , aký chlieb kupuješ, nie náhodou Bevit? Inak, ak je chlieb veľmi tmavý, je prifarbený karamelom, väčšinou. Ja biely chlieb nekupujem tiež, lebo nám s mužom je lepší tmavší, alebo celozrnný ( sme dia....).
annika84
Mila Izabellka 929,ja sice nepridavam recepty,ale uz davno sa nechavam inspirovat receptami z varechy a dnes som si pozrela tie tvoje a musim ti povedat,ze pridavas naozaj velmi krasne a inspirativne receptiky!velmi chvalim a prajem krasny vecer.
izabella929
@patroveckypitrs ,teší ma, že sa ti nápad páči.-)@evanaaa , nuž žiaľ bohu, že sa takto s chlebom robí..všetko napchajú Ečkami a farbivami..kupujem čierny celý a nikdy nie pokrájaný..tento nemá pomenovanie..jednoducho mi biely chlieb nechutí, aj keď by som mnohla, nedržím žiadnu diétu zatiaľ..kým sme chodili do Maďarska na trhy, tam sa zase dal ťažko zohnať čierny chlieb, ale za to ten biely bol ako hodváb, lahučký ako páper..škoda, že ešte aj do tých maličkých rožtekov úbohých musia natrepať Ečka..@annika84 , no veľmi pekne ďakujem za pochvalu mojich receptov v albume..som rada, že som tvojou stálicou na tomto portáli..verím,že tvoju dôveru nesklamem..@zuzanka1367 ,ďakujem pekne..) všetkým vám ďakujem za vaše komentáre..)
arnilka
chlebík sa nevyhadzuje, dobre si ho použila :-)
krásny receptík 5*
izabella929
@arnilka , áno máš pravdu a moji rodičia nás tak učili hospodáriť..naša babička piekla v murovanej peci chlebíky..tam sa veru nesmelo plytvať..keď bol suchý, pokrájala nám ho do polievok..a často sme ho jedli vyprážaný v domácich vajíčkach..babka mi takto povedala: choď si pýtať od sliepočky vajko a urobím ti chlebík vo vajíčku...ďakujem pekne za milý komentár.-)
aroooo
po dlhšej dobe som si spomenula na varechu / už dávno nedostávam recepty, pozriem poštu, zavriem a keď si spomeniem na varechu, už nezapínam/ a až dnes listujem v receptoch a toto sa mi veľmi páči - vlastne ako všetky tvoje recepty. Je to pre mňa 5 využitie staršieho chleba - samozrejme "čierneho" ten jem od malička: tiež robím strúhanku, vo vajíčku, topinky, budem aj toto a ešte občas robím aj mnou pridaný  varecha.pravda.sk/recepty/rychle-ranajky-vecera/11188-rec...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia