Rýchle raňajky, večera

aroooo - fotkaaroooo, 16. novembra 2010

Pripájam aj ja svoju variáciu.

2 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, alebo niečo roztierateľné v črievku,napr.aj s príchuťou šunky
1 ks, väčšia
1 ks
1 PL
podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do mištičky si vytlačíme syr,pridáme na drobno pokrájanú cibuľu,celé vajce,horčicu,č.korenie,soľ asi nie,syr je dosť slaný a rozšľaháme to,aby sa to spojilo na pomazánku, tou natrieme krajíčky hoci aj staršieho chleba,tie potom natretou stranou pritlačíme do strúhanky a strúhankovou stranou dáme do panvice na rozpálený olej opiecť do zlata za cca 2-3 min. Ešte horúce obložíme kolieskami rajčiny,pásikmi papriky,cibule,pažítky,petrž.vňate.... a podávame

Diskusia k receptu

jaroslava31
tak toto sa mi skutočne páči, sú to suroviny, ktoré určite má každý doma v chladničke a cez pracovný deň nemusím venovať ani okamih myšlienke, čo na večeru. K tomu dobrý čajík a teplá večera je na stole za 10 minút.
bozidara
Podobne robím aj ja.Zjeme starší ,suchý chlieb.V miske rozmiešam: 4vajíčka,posrúhmam1 strúčik cesnaku,syr na strúhanie,pridám majoránku,alebo ešte lepšie je piza korenie,trošku vegety,korenie,soľ podľa chuti.Dobre premiešam a v teto hmote omáčam z oboch strán nakrájané krajce chleba.Na rozohriatom oleji na panvici opečiem z oboch strán.Na tanier nakrájam rajčinu,papriku alebo inú zeleninu.Len sa tak zapráši a všetko je fuč.Prajem dobrú chuť. Poznámka: silné,hutné ale chutilo zatiaľ každému./Množstvo ingrediencii je podľa vlastného uváženia./
aroooo
jaroslava31 a božidara ďakujem za komentáre,v mojom prípade odpadá strúhanie syra a stačí z jednej strany aj opiecť, nenasiakne to tak tým olejom.
jaroslava31
Vyskúšané, vychválené.
Bolo to veľmi dobré, len ja som neodolala a druhú stranu som namočila vo vajíčku a opiekla som ju som . Ďakujem za receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia