Zapekaný karfiol s dvojakým mäsom
Autor receptu: jody
Karfiol môžem kedykoľvek, tak keď som minule objavila v obchode taký veľký, že sa mi
nezmestil do tašky, môžete 3x hádať, či som ho kúpila... :-)
6 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke. Karfiol uvaríme v mierne osolenej vode. Kuracie mäso nakrájame na kocky a naložíme do pácu z oleja, cesnaku a grilovacieho korenia (ja som nechala zvečera do rána, ale stačí aj pol hodinku). Vo vývare z karfiolu uvaríme údené stehno spolu s cesnakom (vývar nevylievame, bude použitý v ďalšom recepte).
- Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, alebo ako nás napadne. Karfiol rozoberieme na ružičky. Zo stehna oberieme mäso a nakrájame na menšie kúsky. Kuracie v páci prudko opečieme na panvici cca 5 minút. Smotanu, vajcia, kurkumu a vňať spolu zmiešame, môžme pridať trochu vody. Syr nastrúhame.
- Na plech navrstvíme polovicu zemiakov, na to dáme všetok karfiol, naň všetko mäso a na vrch zasa zemiaky. Zalejeme smotanou s vajcami. Pečieme cca 30 min. Nakoniec posypeme postrúhaným syrom a dáme ešte na chvíľu zapiecť.
Dobrú chuť.