Zapekaný karfiol s cestovinami
Autor receptu: katka1903
S mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď máme možnosť, najlepšie počas sezóny, keď je zelenina čerstvá zo záhradky...
4 porcie |
100 minút príprava |
50 minút na 150 - 200 °C |
Postup
- Karfiol rozobratý na ružičky povaríme v posolenej vode do polomäkka. Uvarené špenátové cestoviny scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme.
- Maslo rozpustíme na panvici, prisypeme hladkú múku, ktorú opražíme, za stáleho miešania prilievame smotanu na varenie. Uvaríme polohustú omáčku, odstavíme z plameňa, podľa chuti posolíme, okoreníme MČK, vegetou a sójovou omáčkou. Pridáme rozšľahané vajce, nastrúhaný parmezán a premiešame.
- Na dno vymastenej zapekacej misy dáme polovicu uvarených cestovín a polovicu karfiolu, prelejeme polovicou omáčky. Opakujeme. Zapečieme vo vyhriatej rúre.