Zapekaný camembert

Autor receptu: peknadomacnost

Nedávno som vyskúšala tento recept a musím sa s ním podeliť. Som syrožrút a takto zapekaný camembert s medom je fakt lahôdka. Najlepšie sa papá, keď kúskov pripravíte viac, pre ešte viac priateľov za stolom.

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Postup

  1. Všetko čo budete potrebovať, je syr camembert, med, čerstvý rozmarín, mandľové lupienky a pečivo.
  2. V hrnci alebo na panvici zohrejeme med s čerstvým rozmarínom. Pridáme trošku vody na zriedenie a na miernom ohni povaríme 10 minút, aby sa nám do medu vyvarila chuť rozmarínu. Stále miešať :)
  3. Keď je medík pripravený, nožom odrežeme vrchnú stranu syra.
  4. Do takto pripraveného camemebertu nalejeme horúci med (bez vyvarených kúskov rozmarínu). Pridáme čerstvú vetvičku rozmarínu.
  5. Syr šupneme do vyhriatej rúry na 175°C a necháme ho piecť 15 minút.
  6. Keď je upečený, je krásne mäkký a voňavý. Servírujte ho na drevenú dosku, posypte mandlovými lupienkami a podávajte s opečeným pečivom.