Zapekaný camembert
Autor receptu: peknadomacnost
Nedávno som vyskúšala tento recept a musím sa s ním podeliť. Som syrožrút a takto
zapekaný camembert s medom je fakt lahôdka. Najlepšie sa papá, keď kúskov pripravíte
viac, pre ešte viac priateľov za stolom.
1 porcia |
30 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup
- Všetko čo budete potrebovať, je syr camembert, med, čerstvý rozmarín, mandľové lupienky a pečivo.
- V hrnci alebo na panvici zohrejeme med s čerstvým rozmarínom. Pridáme trošku vody na zriedenie a na miernom ohni povaríme 10 minút, aby sa nám do medu vyvarila chuť rozmarínu. Stále miešať :)
- Keď je medík pripravený, nožom odrežeme vrchnú stranu syra.
- Do takto pripraveného camemebertu nalejeme horúci med (bez vyvarených kúskov rozmarínu). Pridáme čerstvú vetvičku rozmarínu.
- Syr šupneme do vyhriatej rúry na 175°C a necháme ho piecť 15 minút.
- Keď je upečený, je krásne mäkký a voňavý. Servírujte ho na drevenú dosku, posypte mandlovými lupienkami a podávajte s opečeným pečivom.