Zapekané vegetariánske zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: oco

Názov francúzske zemiaky je sprofanovaný,všedný niekto je naň alergický ale nech, toto sú zdravé,chutné francúzske zemiaky zo Slovenska a čuduj sa svete bez klobásky,špekačiek či iných "nezdravých" údenín.Tak som zvedavý čo poviete.Mali sme zdravý vegetariansky víkend.

4-5
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v osolenej vode,po vychladnutí ošúpeme na nakrájame na kolieska.Na zapekanie som použil hrniec aby som mohol vrstvy viac krát opakovať.Hrniec vytrieme maslom a vysypeme strúhankou na dno dáme zemiaky
  2. Na zemiaky dáme 2 natvrdo uvarené nakrájané vajička,hrášok,soľ,korenie ,rascu,majoránku
  3. Dáme ďalšiu vrstvu zemiakov,soľ,rascu,chilli sójové párky nakrájané na kolieska,mletú červenú papriku,na plátky pokrájaný syr.
  4. Vrstvy opakujeme kým neminieme suroviny,končíme klasicky zemiakmi.Prípravu ukončíme tým že zemiaky zalejeme rozmiešanou kyslou smotanou so smotanou na varenie s jedným vajcom. Na vrch dáme plátky masla,zálievku osolíme a okoreníme a šup do vyhriatej rúry.
  5. Ak budete viac trpezlivý,alebo lepšie menej hladný ako my tak tie zemiaky budú do zlatista,ale aj takto to bolo naozaj jedlé.Pred dopečením posypeme strúhaným parmezánom
  6. Podávame s kyslými uhorkami,alebo s cviklou s chrenom.Dobrú chuť.