Špenátové guľky

Zapekané špenátové guľky z krupice

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a osušený špenát. Krátko povaríme. Naraz prisypeme krupicu a miešame, až kým sa cesto nezačne odpaľovať od dna hrnca.
  2. Odstavíme z ohňa a postupne zapracujeme vajcia. Zo zmesi tvarujeme malé knedličky, ktoré varíme v osolenej vode približne 6 minút.
  3. Na panvici opražíme slaninu nakrájanú na drobné kocky, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme dozlatista. Podlejeme smotanou. Povaríme päť minút a prisypeme postrúhaný čedar. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a korením. Knedličky rozložíme do zapekacej misky, prelejeme omáčkou a zapečieme v rozohriatej rúre.