Špenátové guľky
Zapekané špenátové guľky z krupice
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme
do varu. Pridáme opláchnutý a osušený špenát. Krátko povaríme.
Naraz prisypeme krupicu a miešame, až kým sa cesto nezačne
odpaľovať od dna hrnca.
- Odstavíme z ohňa a postupne zapracujeme vajcia. Zo zmesi tvarujeme
malé knedličky, ktoré varíme v osolenej vode približne
6 minút.
- Na panvici opražíme slaninu nakrájanú na drobné kocky, pridáme
nakrájanú cibuľu a opečieme dozlatista. Podlejeme smotanou.
Povaríme päť minút a prisypeme postrúhaný čedar. Odstavíme z ohňa
a dochutíme soľou a korením. Knedličky rozložíme do zapekacej misky, prelejeme
omáčkou a zapečieme v rozohriatej rúre.
|