Zapekané pečienkové vrtuľky s hubami

Autor receptu: tatianafm

Tento recept objavila moja babinka v nejakom časopise a veeeeľmi chutil, tak ho odvtedy pripravujeme :)

30 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Dáme variť vodu na cestoviny, pridáme do nej soľ a pár kvapiek oleja. Ja používam na tento recept vrtulky. Keď voda zovrie, pridáme cestovinu a uvaríme tak do polomäkka. Scedíme.
  2. Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku, posypeme červenou mletou paprikou. Pridáme na kúsky pokrájanú kuraciu pečeň, opražíme. Medzitým si namočíme huby, ak máme sušené a necháme napučať. Ak nie sú, použijeme čerstvé šampiňóny. Najlepšie však sú vlastnoručne nazbierané dubáčiky.
  3. Keď je pečienka orestovaná, trošku ju podlejeme vodou a podusíme, pridáme bujón. Po chvíľke dusenia prilejeme šľahačkovú smotanu a prevaríme. Pridáme huby a premiešame. Odstavíme.
  4. Do zapekacej misy vložíme cestoviny a zalejeme pripravenou zmesou. Zapekáme asi 25 minút pri 180 st. Ja dám ešte tak na 5 až desať minút zapekať z vrchu. Vytiahneme a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom. Necháme trocha vychladnúť aby sa nám lepšie nakladalo na tanierik. A papáme. Dobrú chuť :) Na fotke to už má náš Maťko "rozhňatňané", ale zdolal celé.