Zapekané hrušky

Zapekané hrušky na slano

Autor receptu: siuuu

Rýchle a chutné jedlo, keď nemáte času nazvyš a máte radi kombináciu ovocia a slanej chuti.

10 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrušky umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice, vyberieme jadrovník. Polovice hrušiek položíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, na hrušky rozmrvíme syr s modrou plesňou - ja som použila Nivu, posypeme bylinkami. Hrušky pokvapkáme olivovým olejom a trochou medu a v rúre zapekáme pri teplote 190 °C asi 20 - 25 minút, pokiaľ sa syr neroztopí.
  2. Medzitým som nasucho opiekla orechy, ktoré som nakoniec zaliala trochou medu a skaramelizovala. Horúce hrušky som na tanieri posypala ešte trochou syra, čerstvými bylinkami, pokvapkala som ich trochou medu, veľmi zľahka ochutila korením a podávala s čerstvou sušenou šunkou, medovými orechmi a hroznom.